Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı kabul etti. Tasarıya göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin euro yerine bin euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Euronun Türk parası karşısındaki değerine göre yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için bedeli askerliğin fiyatı yaklaşık olarak 18 bin liradan, 3 bin liraya düşmüş oldu.

38 YAŞINI DOLDURANLAR BAŞVURABİLECEK
Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve tek seferlik bin euro ödeyecek. Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da bin euro ödeyecek. Fazladan yapılan ödemeler iade edilmeyecek.

YURT İÇİ BEDELLİNİN FİYATI ELEŞTİRİLMİŞTİ
Son olarak 2014 yılının son ayından çıkarılan bedelli askerlik yasası ile 1 Ocak 1988 ve daha önce doğanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmıştı. Bedelli askerliğinin fiyatının bir öncekilere göre düşük tutulması ise eleştirilerin hedefi olmuştu.