Proje için özel olarak tasarlanan araçları ve ekipmanıyla Denizli'ye gelen ve Deliktaş Mahallesi’nde 60 çocukla bir araya gelen ekip, özellikle 9-12 yaş grubu çocuklarla eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdi.
Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulaması ve araştırması hedeflenen etkinliklerde, Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Bilim Tohumları Ekibi’nde gönüllülük yapan üniversite öğrencisi Toplum Gönüllüsü gençler yer aldı.

Ziyaret edilen köylerde büyük ilgiyle karşılanan Bilim Tohumları Ekibi, ilk yolculuğuna 2014 yılında çıkmış ve Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 yerleşimi ziyaret ederek 9000’e yakın çocuk ile buluşmuştu.

Türkiye’nin gezen laboratuvarı: Bilim Tohumları Ekibi

Bayer’in TOG işbirliği ile 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında da Türkiye turuna devam ediyor. İlk iki yılında Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 noktada bulunan yerleşimi ziyaret ederek yaklaşık 9000 çocuk ile buluşan projede gönüllü üniversite öğrencileri yer alıyor.

Türkiye’yi köy köy gezen ekip, gittikleri yerlerde köy kahvesi, okul bahçesi gibi alanlarda çocuklarla buluşuyor. Gezici araçlarında taşıdıkları portatif masa, sandalye ve çadırları ile renkli ve bir o kadar eğlenceli bir etkinlik alanı hazırlayan ekip, çocukların da dâhil olduğu yedi eğlenceli deney yapıyor. Uzman danışmanların hazırladığı eğitim programına katılarak “Bilim Elçisi” olan gönüllü gençler, çocukları soru sorma konusunda yüreklendirerek, bilim üzerine düşünmek için laboratuvar koşullarının mecburi olmadığını vurguluyor.