Kurban Bayramının önemli ihtiyaçlarından olan bıçaklar için hazırlıklar hız kesmen devam ediyor. Her Kurban Bayramı öncesinde alışa gelmiş manzaralardan bir tanesi de Bıçak Bileyicileri olmuştur.

Kurban Bayramına sayılı günler kala,
Denizli Çameli Sanayi Sitesinde 20 yıldır bu mesleği yaptığını belirten Mevlüt Çelebi (56) Bayram için bıçak seçiminin önemini vurgulayan Mevlüt usta bıçak seçiminde bıçağın kalitesi ve satın alınan yerin önemli olduğunu söyledi. Çin malı bıçakların gösterişli ama bir o kadar da kalitesiz olduğunu ve vatandaşların gösterişine aldanarak kullandıklarını anlatan usta bu yüzden sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

VATANDAŞLAR SON GÜNE BIRAKMAMALI
Kurbanda kullanılacak Bıçakların bileylenmesi ve bakımlarının son güne bırakılmaması gerektiğini dile getiren Mevlüt Usta son güne bırakılan bıçakların acele edilmesinden dolayı iyi bir bakım yapılamayabilir olduğunu söyleyen Mevlüt usta zamanında getirilen bıçakların daha düzgün ve iyi olabileceğinin önemini vurguladı.

BIÇAKLARIN BAKIMLARI İSE EL YAKMAYACAK CİNSTEN
Bıçakları bilemenin oldukça ucuz olduğunu dile getiren Mevlüt Çelebi Bıçak ve satır bakımlarını birbirinden ayırmıyoruz. Parça başına 2 TL’ye vatandaşlarımızın kurban keserken kullanacakları bıçak satır gibi tüm kesici aletleri biliyoruz açıklamasında bulundu.