Denizlili Uluslararası Ultra Elit Maraton Koşucusu 42 yaşındaki İbrahim Efilti, 1 şubat 2014 günü gece saat 22.00’de Pamukkale travertenlerinden start alıp 100 kilometre koşarak Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesi sınarları içinde bulunan Bozdağ Kayak Merkezine koşacak. 15 saat boyunca aralıksız koşacak olan ultra maratoncu Efilti, bu yolla Denizli’nin tanıtımını yaparak Bozdağ’ın beyazıyla Pamukkale’nin beyazını buluşturup, tarih, doğa ve yaşam kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Dünyanın birçok ülkesinde ultra maraton koşularının büyük bir öneme sahip olduğunu, dünya da bu spor dalının yaygın olmasına rağmen Türkiye’de yeni yeni duyulmaya başlandığını belirten Efilti, “Denizli’nin tek ultra maraton koşucusu benim. Türkiye’de benim gibi dünya elit ultra maraton koşularına katılan 10 sporcu var. Ben Tavaslıyım, Denizli’deki ilk ultra maraton koşumu da bu yüzden yılda yerli ve yabancı 2 milyon turisti ağırlayan UNESCO’nu dünya miras listesinde bulunan beyaz cennet Pamukkale’den yılın altı ayı kış turizmine ev sahipliği yapacak Bozdağ’a yapmak istedim. Benim ultra maratonum aynı zamanda ilimizin de ilk uzun koşusu olacak. Bana bu maratonumda belli aralıklar da 5 koşucu sporcu arkadaşımda destek verecek.” Dedi.  

Hedef prestij dağ ultra maratonu

Önümüzdeki yıllarda Bozdağ kayak merkezinden başlayarak eşsiz doğal güzelliğe sahip Beyağaç ilçesinden, tarihi Tabea Antik Kenti’ninde bulunduğu Kale ilçesini içine alan prestij dağ ultra maratonu koşusu yapmak istediğini belirten Efilti, “Denizli’de ilk koşunun tüm masraflarını ben kendim karşılıyorum. Prestij dağ ultra maratonu koşusunun tarihi belli olduğunda dünyaca ünlü elit ultra maraton koşucularını Denizli’ye davet etmek istiyorum. Bunun içinde çalışma yapacağım. İstanbul’da her yıl yapılan 42 kilometrelik ‘Avrasya Maratonu’ bana kısa geliyor. Ben o kilometre koşuyu Denizli’de antrenmanlarda koşuyorum. Her gün yaklaşık 3 saat bisiklet binip, koşup, ağırlık çalışıyorum. Ortalama günde 30 kilometre maraton antrenmanı yapıyorum” dedi.    
 
Katıldığı ultra maratonlar

Denizlili ‘Çöl Kaplanı’ lakaplı elit ultra maraton koşucusu İbrahim Efilti,
Geride kalan üç yılda tarihi Likya Yolu Ultra Maratonu 240 kilometre, 
İstanbul Çekmeköy Gece Koşusu 45 kilometre, İznik Ultra Maratonu 130 kilometre, Somuncu baba Ashafı Kef Ultra Maratonu 100 kilometre, Kapodakya Ultra Maratonu 260 kilometre, North Face – Ultra Trail Du Mont Blanc (UTMB) TDS Savoy Dükünün İzinde İtalya Courmayeur kasabasından başlayıp 70 ülkeden 1550 sporcu ile birlikte 4 tür sporcu içinde yer alarak İsviçre Alplerden Fransa Chamonix biten 120 kilometrelik parkurda koştum. 2013 Ekimde Elbistan – Afşin Ekinözü Ultra Maratonu 140 kilometre ve Aralık 2013’te de İstanbul Çekmeköy Taşdelen Ormanlarında Ultra Maraton Gece Koşusu 60 kilometre koşuya katıldı. Dereceler kazandı. Denizli’nin ve Türkiye’nin tanıtımına destek verdi.