Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. ‘Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni basına tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıya Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Kırkpınar altın Kemer Sahibi Baş Pehlivan Hüseyin Çokal, 2016 Yılı Güreş Ağası Zekeriya Önür ve güreş hocası Zekai Erten katıldı. 

Denizlili olmalarına rağmen güneye ve batıya daha yakın yerleşik Yörük kültürü olan bir toplumda yaşadıklarını belirten Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Beyağaç insanı güreşi seviyor. Ata sporumuz olan güreşe genç neslimize göstermemiz lazım. Bunun sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Bu yıl 7.’sini gerçekleştireceğimiz yağlı güreşlerin, geçen yıllara göre daha muhteşem bir şölen halinde geçmesi için bütün çalışmalarımız tamamlandı. Bu konuda bizlere yardımcı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan’a ve güreşlerimize maddi katkı sağlayan güreş ağamız Zekeriya Önür’e teşekkür ediyoruz.” dedi. 

GELEN MİSAFİRLERİMİZE İKRAMLARIMIZ OLACAK
Beyağaç’a Denizli’den ve çevre illerden gelen misafirleri layıkıyla ağırlayacaklarını ifade eden Başkan Akçay, “Vatandaşlarımız, Kırkpınar’da güreşen tüm pehlivanları Beyağaç’ta görebilecekler. 15 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi. 

GENÇLER İÇİN YAPIYORUZ
Altın kemer sahibi, Denizli’nin efsane başpehlivanı Hüseyin Çokal da, gençlerin güreşler sayesinde kötü alışkanlıklardan kurtulduğunu bu güreşlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Çokal, "Denizli'den daha çok Hüseyin Çokal'ların çıkması lazım." dedi. 
‘Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağası Zekeriya Önür ise “Bu muhteşem şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 

GÜREŞÇİLERİMİZİ KULÜPSÜZLÜKTEN KAPTIRIYORUZ
Toplantıda konuşan güreş hocası Zekai Erten farklı bir konuya temas etti. Erten, “Aslında Denizli’de güreşin alt yapısı mevcut, Güreş Eğitim Merkezi’nde çok fazla şampiyon yetişti. Fakat kulüpleşme olmadığı için güreşçilerimizi İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerdeki kulüpler kapıyor. Sanayisi gelişmiş olan Denizli'nin bu konuda da gelişmesi gerekiyor.” dedi.