Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi'ne BES genel merkezinin talimatıyla geçtiğimiz günlerde asılan ve son dönem yaşanan yolsuzluklara yönelik karikatürlü "Tek Çare Halk İktidarı" başlıklı pankart, Denizli Savcılığının kararıyla indirildi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da "Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz" sloganıyla sendikaların çağrısını yaptığı miting dönüşünde Denizli'ye getirilen pankart, Ankara'da kullanılmasına rağmen Denizli BES binasına asılınca savcılık tarafından şikayet var gerekçesiyle el konuldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden memurlar, BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul'u arayarak, pankartı indirip kendilerine teslim etmesini istedi. Bunun üzerine sendikaya gelen BES yöneticilerin karara itiraz etmesi üzerine zorla ya da mütabakata vararak pankartı savcılığa götüreceklerini belirten emniyet yetkilileri gerekli işlemlerin ardından pankarta el koyarken, pankartı asanlar hakkında soruşturma başlattı.
Kararı protesto eden BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, yapılan uygulamanın son derece anti-demokratik olduğunu belirterek, “Ankara'da açılan meşru bir pankartın Denizli'de suç sayılması çok anlamsız” dedi. 
Başkan Yurdakul son olarak, "KESK, DİSK, TMMOB'nin 11 Ocak, yolsuzluğu protesto mitinginde KESK'İn bastırmış olduğu karikatürlü pankart sendikamızda asılıydı. Denizli savcılığı pankarta "başbakana hakaret" içeriği taşıyor ifadesiyle el koydu. Demokratik bir ülkede bunlar olmaması gerekir. Bunun için sendikamız gereken tepkiyi verecektir" ifadelerini kullandı. 
YOLSUZLUK SERBEST, PROTESTO YASAK!
Savcılığın kararına bir tepki de ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban'dan geldi. Çoban, son dönem yaşanan yolsuzluk operasyonlarıyla iktidarın kirli çamaşırlarının ortalığa saçıldığını belirtirken, “Yolsuzlukları aklamaya çalışan hükümet, her zamanki faşizan uygulamalarıyla halkın en demokratik protesto hakkına engel oluyor” dedi. 
Başkan Çoban, " Yolsuzlukları örtmek için ellerinden geleni yapıyorlar, asılan pankartta hukuk dışı olan nedir? Yolsuzlukların üzeri böyle saçma kararlarla örtülemez. Bu uygulamalar her geçen gün güç kaybeden ve güç kaybettikçe de saldırganlaşan AKP iktidarının son çırpınışlarıdır, pankartta yazıldığı gibi, tek yol, tek çare halk iktidarıdır" diyerek sözlerini tamamladı. HOROZ