Geçtiğimiz günlerde 20 yeni otobüsü Denizli halkının hizmetine sunan Denizli Belediyesi, farklı hatlarda yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla rotasyon uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. 
Denizli halkının yüksek standartlarda ulaşım imkanına kavuşması amacıyla geçtiğimiz ay toplu taşımacılığı yeniden üstlenen Denizli Belediyesi, bu alanda ilk olarak 20 adet yeni otobüsü Denizlililerin hizmetine sundu. Denizli Belediyesi Otobüs İşletmesi Planlama ve Koordinasyon Birimi tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, bazı hatlarda bu otobüslerin kullanılıp kullanılmayacağına yönelik uygulamalı test yapıldı. Uzmanlar tarafından söz konusu güzergahlar üzerinde 18 metre uzunluğundaki otobüslerle yapılan test sürüşünde sokakların genişliği, dönüş noktalarının uygunluğu, seyrüsefer süresinin yeterliliği ve durakların uygunluğu gibi hususlar raporlandı. Bu çalışmalara rağmen yeni otobüslerin çalışmasının uygun olmadığı güzergahlardaki yoğun saatlerde sabit çift araç uygulaması ile karşılanacağı, teorik çalışmaların tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde rotasyon uygulamasına başlanacağı belirtildi.
Denizli'yi altyapıdan üst yapıya, yeşil alandan kültürel tesislere kadar pek çok alanda dünya standartlarına taşıdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Osman Zolan, "2004 yılında vatandaşlarımızın daha modern ve rahat koşullarda seyahat etmeleri amacıyla toplu taşımayı özelleştirmiştik ancak hızla büyüyen ve gelişen Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte artan yolcu talebine cevap verebilmek amacıyla geçtiğimiz ay toplu taşımayı yeniden üstlendik. Bu süreçte ilk olarak 18 metrelik yeni 20 otobüsü hemşehrilerimizin kullanımına sunarken, yolculardan gelen talepler doğrultusunda rotasyon uygulamasını hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Çalışmaların ilk etabının tamamlanmasıyla birlikte, birçok hattımızda yaşanan yoğunluk sona erecek. Belediye otobüslerimizle ilgili olarak vatandaşlarımızdan gelen her türlü talep, şikayet ve öneriyi titizlikle değerlendirerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Hedefimiz, Denizlimizi toplu taşıma alanında da dünya standartlarına taşımak. Bunun için de yeni uygulamaları hayata geçirmek adına gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" dedi.