Denizli Belediye Meclisi'nin 2005 yılında kentte içkili yer bölgesi olarak Tabakhane'yi belirlemesi sonrası başlayan tartışmaların ardından konu yargıya taşınmıştı. Denizli Dernekler Müdürlüğü, geçtiğimiz ay Denizli İdare Mahkemesi'nin kararını gerekçe göstererek dernek lokallerinin alkollü içki ruhsatını iptal etti. Alkollü dernek lokalleri bunun üzerine eylemlerle seslerini duyurmaya çalışırken, Denizli Belediyesi’nin yapılan haziran ayı oturumunda konu yeniden gündeme geldi.
Denizli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının birinci oturumu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci başkanlığında yapıldı. Toplam 39 maddenin yer aldığı Haziran ayı toplantısına, kapatılan dernek lokallerinin sahipleri de katıldı. Gündem dışı söz alan İşçi Partisi Denizli Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, lokallerle ilgili ek gündem maddesi meclise sunarak, Denizli’de son dönemlerde yapılan eylemlerle 7 bine yakın vatandaşın alkollü mekanların kapanmasına tepki gösterdiğini söyledi. Gezi Parkı ile başlayan tartışmaların uyarıcı mahiyette olduğunu ifade eden Dikmen, “Gelin ezberleri bozalım. Ortak yaşama kültürüne bir katkı koyalım. Bunu hepimizin meselesi yapalım. Bu hak sadece alışveriş merkezlerine verilerek haksız rekabete yol açıyor. Bu haksızlığı ortadan kaldıralım. Daha önce alınmış meclis kararının düzeltilmesini ve yeni bir meclis kararı alarak konunun gündeme alınmasını istiyorum’’ dedi.

CHP BELEDİYE MECLİSİ’Nİ TERKETTİ

İşçi Partili Gökhan Dikmen’in bu önergesi CHP ve MHP’nin verdiği oylara rağmen 12 kabul, 20 ret oyu ile gündeme alınmadı. Lokallerin kapatılmamasıyla ilgili gündem maddesinin Haziran ayı toplantısına alınmamasıyla birlikte İşçi Partili ve CHP’li meclis üyeleri meclis salonunu terk etti.
Meclisi izleyen lokal sahipleri de gündem maddesinin kabul edilmemesiyle birlikte ellerindeki pankartları kaldırarak, meclis başkanını ve üyelerini protesto etti. Açtıkları pankartlarda ‘Tabakhane çözüm mü?’, ‘Demokratik taleplere canımız feda’ gibi sözler yazan lokal sahiplerine belediyenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi. Meclis Başkanı Ali Değirmenci özel güvenlik görevlilerine müdahalede bulunmamalarını söyledi. Lokal işletmecileri daha sonra ellerindeki pankartları meclise bırakarak salonu terk etti.
Denizli Belediye Meclisi daha sonra gündemdeki konuları konuşmaya devam etti.