Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bir işçi, maddi sıkıntıları nedeniyle cami minaresine çıkıp intihar girişiminde bulundu.
İki yıldır Kırkağaç Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan evli, ikisi engelli 3 çocuk babası İ.Y. (44), "Borçlarım ve aile sorunlarım var" diyerek Danacı Camii’nin minaresine çıktı. Minareden, “Yaşamaktan bıktım. Geçim sıkıntısı nedeniyle ailevi sorunlar yaşıyorum” diye bağıran İ.Y.’yi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, İ.Y.’yi inmesi için ikna etmeye çalıştı. Olayda her ihtimale karşı iki itfaiye ve bir ambulans da hazır bekledi. İtfaiye erleri ayrıca hava yastığı açarak önlem aldı.
Polislere direnen ve yanına kimseyi yaklaştırmayan İ.Y., Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis, Başkan Gedüz ile görüşüp durumu anlattı. Gedüz'ün, “Tamam sen aşağıya gel, bütün sorunlarını halledeceğim” demesi üzerine İ.Y. ikna oldu.
Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal ile birlikte aşağıya inen şahıs, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile birlikte belediyeye gitti. Başkanlık makamında işçi ile bir süre görüşen Gedüz, çaresiz vatandaşın tüm sorunlarını çözeceğine söz verdi.
İntihardan son anda vazgeçen işçi, "Aile sorunlarım var. Borçlarım var. Çaresiz kaldım. Sağ olsun Belediye Başkanımız yardım edeceğini söyledi. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi.
Gedüz ise, "Bu her insanın başına gelebilecek bir olay. Kardeşimize iki gün izin verdik. Tüm sorunlarını halledeceğiz. Pazartesi günü tekrar işine başlayacak ve Allah'ın izniyle uzun yıllar birlikte çalışacağız" diye konuştu.