KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 204 daireden oluşan yeni bir konut projesini hayata geçiriyor. Sosyal konut projesindeki daireler 38 bin TL’den başlıyor.

Kocaeli’de sosyal belediyecilik anlamında önemli işlere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir sosyal konut projesinin satışına daha başladı. Bir yılda tamamlanacak projede 180 aya (15 yıl) kadar vade de uygulanabilecek. Bugün başlanan başvuru alımları 24 Haziran Cuma günü mesai saati bitimiyle sona erecek.

Düzenlenen basın toplantısı ile satışa çıkarılan Turkuaz Evleri, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek. Fuar içindeki Basın Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dair gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kocaeli’nde ev sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Karaosmanoğlu, “Engelli vatandaşlarımıza her projede olduğu gibi bu projede de yüzde 10’luk kontenjan ayırdık. Kent Konut, dar ve alt gelir grubuna yönelik projelerine devam edecek.” dedi.

Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ise projenin bir yıl içerisinde tamamlanarak teslim edileceğini söyledi. Kalafat, “Yasal zorunluluk sebebiyle yüzde 25 peşinat alınıyor. Ancak biz bu peşinatı 2 yılda 6 aylık aralıklarla 5 taksit halinde alacağız. Vatandaşımız için her türlü kolaylığı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında konutlar teslim edilene kadar tek kuruş dahi ödenmeyecek.” ifadelerini kullandı.

38 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Turkuaz Evleri 4 blok 204 daireden oluşacak. Turkuaz Evleri’ne sahip olmak isteyenler 2+1 bahçe kat için 49 bin 900 TL, zemin kat için 57 bin 900 TL, normal kat için 60 bin 900 TL veya 1+1 giriş kat için 38 bin 90 TL ödeyecek. 2+1 evler 79 metrekare, 1+1 evler 56 metrekare olacak.

Alt gelir grubu olan ve ödeme kolaylığı sunan projede Vakıfbank, Kuveyttürk, ING Bank, Anadolu Bank ve Bank Asya ile anlaşıldı. Bir yıl taksit ödememe kolaylığı sağlanan projede 180 aya kadar vade imkânı da bulunuyor. Daire tesliminde yüzde 25’in peşinat olarak alınacağı proje 365 gün içinde tamamlanacak. Peşinatın 5’te biri kişi hak sahibi olup kredisi onaylandıktan sonra, kalanı da 6 ay ara ile 4 eşit taksitte alınacak. CİHAN