Denizli’nin Bekilli ilçesinde geleneksel yemeklerin yapılacağı, geleneksel oyunların oynanacağı festival düzenlenecek. 
Denizli’nin Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı Mahallesi sakinleri geleneklerin yaşatılması ve yeni nesillere taşınması için çalışma başlattı.Sırıklı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Ali Coşkun, köy kültürünü koruyacaklarını ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Coşkun bu anlamda düzenlenecek 1. Gavurga, Gıngırcık, Gavun Festivali ile mahalle halkını, ortak değerlerde buluşturmayı planladıklarını belirterek, "Yöremizin değerleri olan gavurga, gıngırcık, gavunu ön plana çıkarmak adına Ramazan Bayramı boyunca köyde eğlenceler düzenleyeceğiz" dedi. 
Köyden şehre fazla göç olan köylerden biri olan Sırıklı’da toprağa dönüş, tarım arazilerinin işlenmesi adına ve alternatif ürünler ile kavunu tanıtacaklarını belirten Coşkun, "Sulama olmamasına rağmen, kıraç topraklarda yetişen tadı, kokusu, rengarenk desenleri ile Sırıklı’nın geleceği olan gavun üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz.Yöremizin diğer bir değeri olan buğday gavurgasını tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.
Festivale herkesi davet eden Coşkun, geleneklerin anlatılarak değil yaşatılarak öğrenildiğini ve gelecek nesillere taşındığını da sözlerine ekledi.