Bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan bekçi alımları ile sokakların huzurunu getirme konusunda icraatta bulunmayı planlıyor. 2016 yılında alımına başlanacak bekçilerin görevleri,alım şartları ve başvuru koşulları konusunda detaylı bilgiler. Geçmişin en büyük sembollerinden biri olan mahallelerin korunması ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu bekçilik geri dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde ilan edilen Bekçi alımı birçok işsiz gence iş kapısı olacak gibi gözüküyor. KPSS şartı aranmaksızın, Ortaokul, Lise, Önlisans ve Lisans öğrenimini görmüş kişilerin başvurabileceği İlk 715 Mahalle Bekçisi alım ilanı yayınlandı. Emniyetten gelen açıklamaya göre bu yıl toplam 20 bin bekçi alımı yapılacak. Yıllardır alımı yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen çarşı ve mahalle bekçilerine destek kuvvet geliyor. 

Bekçi Olmak İçin Gerekli Özellikler
En az ortaokul mezunu olacak bekçiler 1500 lira maaş alacak. Bekçilerin işbaşı yapmasının ardından koruma görevi yürüten 20 bin polis suçla mücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler 1500-1700 TL arasında maaş alacak.

Aşağıdaki site linkinden bekçilik için koşulları müracaatları daha iyi takip edebilirsiniz.


http://ilan.memurlar.net/ilan/35443/