Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, aynı zamanda yürüttüğü Kent Konseyi Başkanlığı görevinden istifa etti.
Yoğun belediye çalışmaları nedeniyle görevi bırakan Saatcı'nın yerine Mustafa Şıkman seçildi.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede gergin anlar yaşandı. Saatcı'nın istifa dilekçesinden ve başkanlık seçimi yapılacağından haberlerinin olmadığını iddia eden CHP ilçe yönetimi salonu terk etti. İlçe Başkanı Emrah Doğu, belediye başkanının kent konseyi başkanı olmasının etik olmadığını fakat bugün yapılanın da bundan kalır yanının bulunmadığını savundu. Doğu, seçimlerde aday göstermediklerini ve oylamaya katılmayacaklarını açıklayarak salonu terk etti.
Yaşanan gerginliğin ardından Behçet Saatcı'nın istifası işleme konuldu. Şehir dışında olduğu için toplantıya katılmayan Başkan Saatcı, dilekçesinde istifa gerekçesi olarak yoğun belediye çalışmaları ve kent konseyi başkanının belediye başkanı olmaması gerektiğini belirtti. Saatcı'nın istifasının ardından yönetim başkan olarak Mustafa Şıkman'ı seçti.
Kent Konseyi Başkanı olan Mustafa Şıkman, yaptığı kısa konuşmasında belirlenecek komisyonlarla birlikte yönetim olarak Kent Konseyi’nin daha düzenli bir çalışma programı içerisine gireceklerini söyledi.