Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kısa süre önce yeni hizmet binasına taşınan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli'nde incelemede bulundu. İçerisinde gelinlikten damatlığa, bebek patiğinden çeyizlik eşyaya kadar her türlü ihtiyacı karşılayacak malzemeye sahip ve bir mağaza konseptinde hizmet veren Sevgi Eli'nde incelemede bulunan 

Ziyarete, Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve Sevgi Eli çalışanları katıldı.
3.000 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı yeni binasında hizmet vermeye başlayan Sevgi Eli'nde incelemede bulunan Başkan Zolan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu yatırımlarla kentin bir çok ihtiyacını karşıladığını, modern bir şehir olmak adına ise bir çok yatırım yapmaya da devam ettiğini belirten Zolan, "Tabi toplum içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olması da hayatın bir gerçeği.

Biz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çaresizlik içinde kalmamasını, ihtiyaçlarını gidermeyi, çocukların aç uyumamasını, açıkta kalmamasını sosyal belediyecilik anlamında asli görevimiz olarak görüyoruz. Onlara sahip çıkma, ihtiyaçlarını, taleplerini giderme, sıkıntılarından kurtarma konusunda bir çok desteğimiz oluyor. Bu destekte Sevgi Elimiz çok önemli rol üstleniyor" dedi.

Başkan Zolan, konuşmasına şu sözlerle sürdürdü, "Bizim buraya bakış açımız; vatandaşlarımıza destek olmanın yanı sıra arzu ettikleri şekilde buraya gelip sanki mağazadan alışveriş yapıyormuşçasına ihtiyaçlarını gidermeleridir. Mağazadan alışveriş yapıyor noktasında bir konsept hazırladık.
Burada erkek, kadın, çocuk, gelinlik ve damatlıkla ilgili reyonlarımız var. Her reyonda birçok ürün bulunuyor. Bu ürünlerimiz Denizli'deki birçok hayırseverimizin yapmış olduğu destek. Kimisi ürettiği ürünlerden, kimisi mağazasında olan ürünlerden gönderiyorlar. Bazı vatandaşlarımız da evinde kullanmadığı ürünleri bize gönderiyor. Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşımız geldiğinde kendi bedenine uygun, ihtiyacı olan kıyafeti, rengi, modelini seçip arzu ettiğini alıyor. Bizim verdiğimizi değil kendi tercih ettiği, beğendiği, giyim eşyasını alıp ihtiyacını gideriyor." 


HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir Belediye Başkanı olarak istiyorum ki şehrimde bir kişi aç yatmasın, bir kişi açıkta kalmasın. Bu noktada ben vatandaşlarıma eğer sıkıntıda olan insanlarımız varsa belediyemize bildirmelerini rica ediyorum. Eğer buna vesile olurlarsa çok memnun oluruz. Ayrıca gıda yardımları ile ilgili de desteğimiz var." İhtiyaç sahiplerinin oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildiğini, vatandaşların evine gidilerek mali durumunun da incelendiğini ifade eden Başkan Zolan, Daha yapılması gereken çok iş, aşılması gereken çok engelimiz var. İnşallah Sevgi Elimizle daha güçlü şekilde her ihtiyacı olan vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz. Bizim güç kaynağımız, destek veren tabi ki Denizli'deki hemşehrilerimiz. Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları, ihtiyaç fazlası ev eşyası, giyim eşyası olabilir, mutlaka Sevgi Eline ulaştırmalarını rica ediyorum" diye konuştu.


Zolan, "Yangına itfaiye gittiğinde peşinden Sevgi Elimiz de gidiyor. Yangında mağdur olan vatandaşımızın sokakta kalmaması, evsiz kalmaması adına gerekeni yapıyoruz. Barınma ile ilgili 3-4 aylık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Aynı zamanda ev eşyası yandıysa baştan aşağı eşya ile donatıyoruz. Diyoruz ki itfaiye evin yangınını söndürsün, Sevgi Elimiz ve Büyükşehirimiz de o insanımızın yüreğindeki yangını söndürsün. Sevgi Elimize verilecek destek mutlaka gerçek ihtiyaç sahibine emin ellerle Büyükşehirin emin eliyle ulaşacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun kefili bizzat başta ben olmak üzere çalışan arkadaşlarımızdır. Bir kişinin yüzünü güldürmek, bir kişinin ihtiyacını gidermek dünyaların en büyük hazzı, gözdeki mutluluğu görmek dünyaya değişilmeyecek bir güzelliktir. Buna vesile olan herkesten Allah'ım razı olacaktır" dedi. 

Veren el alan eli görmüyor 

Başkan Zolan, "Sevgi Elimizde dinimizin emri, insanlarımızın hassasiyet gösterdiği bir husus var. Hep söyleriz sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İşte burada veren sağ eli sadece Sevgi Eli görüyor. Buradan yardım alan vatandaşlarımız o veren sağ eli görmüyor. O düstur noktasında hiç kimse töhmet altında kalmıyor" dedi. Binanın giyim noktasında bir mağaza olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bizim ayrıca ev eşyaları ile temizlik ve bakım işlerinin yapıldığı iki depomuz daha var. Burası sadece giyim ve gıda noktasında çalıştığımız bir Sevgi Eli şubesi. İnşallah Denizlimizin her yerinde bu şubelerimizi artırarak vatandaşlarımızın desteği ile yardım elimizi uzatmaya, vatandaşlarımızla buluşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.