Eğitimiş Denizli Şubesi 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte ilkokullarda kaldırılan Beden Eğitimi dersinin, önümüzdeki yıldan itibaren bazı liselerden kaldırılacak olmasına tepki göstererek eylem düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen eyleme Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitimiş) Şube Başkanı Kadem Özbay ve sendika üyeleri katıldı. ‘Beden Eğitimi Dersime Dokunma’ pankartı ve kırmızı kartlarla gerçekleşen eylemde basına açıklama yapan Başkan Özbay, uygulamayla birlikte Beden Eğitimi öğretmenlerinin ilkokullarda derse girme ihtimali kalmadığını ve çocukların küçük yaşta spordan mahrum bırakıldığını ifade ederek “Siyasal iktidarın nedense Müzik, Resim, Felsefe ve Beden Eğitimi gibi derslerle derdi bir türlü bitmiyor. Öncelikle ders saatlerinin azaltılmasıyla başlayan süreç seçmeli ders haline getirmeyle devam etmiş bugünde kaldırılmasına kadar gelmiştir. Bu durum atama bekleyen öğretmenlerimizin de mağduriyetini bir kat daha artırmıştır” dedi. 
On yılı aşkın bir süredir Türk Milli Eğitim sisteminin bir türlü rayına oturmadığını ifade eden Özbay, “Sağlık Bakanlığı “obezite ile mücadele” adı altında kaynak ayırıp reklam filmlerine binlerce lira para harcarken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Beden Eğitimi derslerini kaldırması Bakanlıklarımızın derdinin Sağlık ve Eğitim olmadığı net bir şekilde görülmüştür” şeklinde konuştu.