Kızılay Denizli Kan Merkezi Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi ellerinde yeterli miktarda kan olmadığını söyleyerek, duyarlı vatandaşların kan bağışında bulunmasını istedi.Ramazan'da 2 bin 800 ünite kan bağışı topladıklarını belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Balıkçıoğlu, toplanan kanın hastanelerin ihtiyacının yüzde 54’ünü karşıladığını söyledi.

‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaç’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Kızılay Denizli Kan Merkezi Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi kan stoklarının yetersiz olduğunu açıkladı. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Balıkçıoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla kan stoklarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Bu yıl kan bağışı konusunda hedeflerin üzerine çıktıklarını belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Balıkçıoğlu, "Geçen yıl hedefimiz 31 bin ünite kan bağışı toplamaktı. Bu hedefe ulaştık. Bu yıl da hedefimiz 32 bin ünite kan toplayabilmek ve bu hedefimizi şuan itibariyle geçmiş bulunmaktayız. Kan bağışında zaman zaman havaların sıcaklığı, soğukluğu, bayramlar ve Ramazan ayı gibi dönemlerde önemli düşüşler yaşanıyor. Bu yıl Ramazan ayında bugün itibariyle 2 bin 800 ünite kan toplayabildik. Bu kan bağışlarıyla birlikte Ramazan ayında Denizli’deki hastanelerimizin kan ihtiyacının yüzde 54’ünü karşılamış olduk. Hedefimiz yüzde 100 kan ihtiyacını karşılayabilmektir" dedi.

Ramazan Bayramı öncesi Kızılay Kan Merkezi’ndeki stokların yetersiz olduğunu belirten Dr. Balıkçıoğlu, "Önümüzde bir bayram var ve insanlar tatile gidecekler. Denizli’de hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın sorunlar yaşamaması için kan stoklarımızı arttırmamız gerekiyor. Bağışçımızdan alınan bir kan 10 saatlik bir işlemin ardından ihtiyacı olan insana verilebiliyor. Şu anda stoklarımızın sayısı Ramazan ayıyla birlikte bir hayli düşük. Denizli’nin duyarlı vatandaşlarının Kızılay Kan Merkezi ve Kızılay Kan Merkezi çadırlarına uğrayarak kan vermesini istiyoruz. Eğer belli stoklarla Ramazan Bayramı'na girebilirsek, kan ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıkıntı çekmeyeceklerdir. Ramazan Bayramı'nın 2 ve 3'üncü günleri Delikliçınar Meydanı’nda ekiplerimiz yine kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan alacaktır" şeklinde konuştu.