Çivril Karabedirler yolu üzerinde bulunan arazi üzerine yapılacak konutlar 2 +1 89 metrekare ve 3 + 1 118 metrekare şeklinde olacak. Cuma gün yapılan Belediye Meclis Toplantısına katılarak belediye meclis üyelerine bilgi veren TOKİ yetkilileri ihale tamamlandıktan sonra ev teslimlerinin 2019 yılı içinde yapılacağını söyledi.
 
TOKİ Konutları ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven’de yaptığı açıklamada TOKİ tarafından yapılacak dairelerin öncelik şehit ve gazi yakınlarında olmak üzere 312 dairenin müracaat sahiplerine 2019 yılı içinde teslim edileceğini ifade etti. Başkan Güven kamulaştırma ve arsa tahsisi konusunda bütün yasal işlemlerin tamamlandığını belirterek “ bir yıldır TOKİ için kamulaştırma yapıyorduk. Yaklaşık 95 BİN Metrekare araziyi kamulaştırarak TOKİ’ye devrettik. 4 katlı 39 Blokta toplam 312 dairenin ihale süreci tamamlandıktan sonra inşaatına başlanacak ve en kısa sürede teslim edilecek. Yapılacak konutlarla birlikte okul, cami, market gibi sosyal alanlarında olacak ve yeni yaşam yerimiz Çivril’e yeni bir çehre kazandıracak” dedi.
 
MÜRACAATLAR 6 ARALIKTA BAŞLIYOR
 
TOKİ evleri için müracaatların Belediye’de alınacağını belirten başkan Güven “yapılacak dairelerde öncelik şehit ve gazi yakınlarında olacak. 6 Aralık 27 Ocak tarihleri arasında müracaatları belediyemizde alacağız”dedi.
 
ÖDEMELER EVİ TESLİM ALDIKTAN SONRA
 
2+1 ve 3+1 dairelerde 240 aya kadar vade imkânı bulunduğunu belirten başkan Gürcan Güven “Toki’nin amacı ticari gelirden ziyade alt ve orta gelir grubu ailelere kendi evlerinde oturma imkânı sağlamak. Onun için yapılan evlerde daire fiyatları piyasa değerinde ama ödeme şartları çok uygun. Aylık 450 - 500 lira gibi bir taksitle 240 ay vadeye kadar borcunuzu ödeyebiliyorsunuz. Ayrıca taksitleri de evde oturmaya başlayınca ödemeye başlıyorsunuz” dedi.