Çivrilli elma üreticisinin sorununun çözümü için öneri CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’dan geldi. Basmacı, Çivrilli elma üreticisinin elinde kalan ürünlerin değerlendirilmesi açısından, Büyükşehir Belediyesinin elmaları satın alıp ilkokul öğrencilerine dağıtmasını önerdi.



Çocuklara meyve yeme alışkanlığı kazandırmak açısından da projesinin uygulanmasının çok önemli olacağını belirten Melike Basmacı, “Büyükşehir Belediyesi bilboardlara reklam için harcadığı paraların bir kısmını Çivril elması için harcasa,  ilimizdeki tüm ilkokul çocukları bu elmalardan yemiş olur. Hem çiftçinin ürünü değerlendirilmiş, çürümekten kurtarılmış olur.  Hem de çocuklarımıza meyve yeme alışkanlığı kazandırmış oluruz.” dedi.



Sosyal belediyeciliğin gereği olarak ilimizde yaşayan herkesin Belediye hizmetlerin yararlandırılması gerektiğini kaydeden Basmacı; “  Elma üreticisi perişan durumda. Emek verdiği, evini geçindireceği elma 10 kuruş bile etmiyor. Dolayısıyla elma ağaçları kesilip odun fiyatına satılmaya başlanır olmuş. Bunun sonu nereye varacak. Boş konuşacaklarına çözüm üretsinler. Örneğin, Bilboardları parsel parsel olmadık reklamlarla doldurup, halkın parasını çar-çur edeceklerine, o parayı elma alımı için harcasınlar. Hem çiftçi kazansın, hem de çöpe gidecek elmalar değerlenip öğrencilere dağıtılsın.” önerisinde bulundu.​