Denizli Buldan’ın Doğanköy mahallesi’nde DSİ’nin devam eden gölet inşaatı için verimli arazilerden toprak taşımasını CHP Milletvekili Melike Basmacı kamuoyuna taşımıştı. Basmacı’nın DSİ’ye çalışmalarını durdurması için yaptığı çağrı amacına ulaştı. DSİ, gölet  dolgu toprağını kendi kum ocağından yapmaya başladı, köylünün binlerce dönüm verimli arazisi köylüye kaldı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın gündeme taşıdığı konu üzerine köylüler rahat bir nefes aldı. Kamuoyuna yansıdığı ilk günden itibaren DSİ’nin çalışmalarını takip eden Basmacı, “Köylünün verimli toprakları gölet dolgu toprağı olarak yok ediliyordu. Konuyu basına taşıyınca, yetkililer çalışmalarını durdurdu. Köylüler geçim kaynakları olan topraklarına yeniden kavuştu.” dedi.

Doğanköy mahallesinde yaşayan çiftçilerin tek geçim kaynağı olan topraklarda Türkiye’nin en erkenci üzümünün yetiştirildiğini de hatırlatan Yazmalı Efe Melike Basmacı, “Plansız, keyfi uygulamalarla köylülerin toprakları yok ediliyordu. Çabalarımız sonunda çalışmaları durdurttuk. Köylümüzün yüzü güldü. Gelir kapıları kapanmamış oldu. Köylüler, çalışmalar durdurulunca beni arayarak teşekkürlerini ilettiler. Ben de köy muhtarı ile görüştüm. Şu an herkes sonuçtan memnun. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Melike Basmacı olarak bundan sonra da nerede bir haksızlık, nerede bir mağduriyet varsa ben hep orada olacağım. Doğanköy halkına büyük geçmiş olsun diyorum. Yazın fırsat bulduğumda köylülerle birlikte erkenci üzümden yemek için yanlarına ziyarete gideceğim.” dedi.