Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın Bilgi Edinme Talebiyle sorduğu Acıpayam-Yazır mahallesinin içme suyu, DESKİ tarafından 2016 yatırım programına alındı.
Yazır mahallesinde yaşanan susuzluğu giderilmesi için çalışmalar başalatan CHP Milletvekili Melike Basmacı ve Yazır halkına DESKİ'den müjdeli haber geldi. Yazır Mahallesinin su probleminin çözümü için 2016 yılı yatırım programına Yazır'ın su şebekesinin alındığı bildirildi.

CHP Milletvekili Melike Basmacı, "Yazır mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın her yıl yaşadığı su sıkıntısı, nihayet  girişimlerimiz neticesinde çözüme kavuşturulacak. Yazır halkı geçtiğimiz yıl su sorununa çare bulunması için eylem yapmıştı. Konunun takipçisi olarak peşine düştük. Ve sonunda Yazırlıların sesine kulak verildi. Yazır halkına hayırlı olsun." dedi.
CHP Denizli Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Melike Basmacı'nın, Büyükşehir Belediyesi'ne Yazır  mahallesinin susuzluğu ile ilgili yazdığı Bilgi Edinme Talebi ve Talebe verilen cevap şöyle:

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA

Konu . Bilgi Edinme Talebi
Denizli ili Acıpayam İlçesi Yazır Mahallesinde 2012 yılı sayım sonuçlarına göre 1.758 kişi yaşamaktadır. Mahalleye içme suyu cazibeli olarak Eşeler Dağı'ndan gelmektedir.Herhangi bir arıza olduğunda arıza tamir-bakım ekibi suyu kesip,tamir ettiğinden mahalle halkı saatlerce susuz kalmaktadır.Bu durum özellikle yaz aylarında Mahalle halkını oldukça mağdur etmektedir,
Buna göre;
Yazır Mahallesi sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için neler düşünüyorsunuz?
2016 Yatırım bütçenizde Yazır Mahallesine yeni yapılmasını planlanan içme suyu depolama inşaatı ve /ve ya sondaj yatırımınız var mıdır?
Melike Basmacı CHP Denizli Milletvekili
 
Sayın: Melike Basmacı

06 Mayıs 2016 tarih ve 34793 55/14574 sayılı yazınız.
ilgi yazınıza istinaden Denizli ili, Acıpayam İlçesi, Yazır mahallesindeki içme suyunun yetersiz olduğunun tespiti sonrasında DESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 2016 yılı yatırım programı kapsamında içme suyu sondajı yapılmasına karar verilerek yeri belirlenmiştir. Devam eden ihale kapsamında söz konusu sondaj açılarak yeterli ve içilebilir su elde edilmesi durumunda içme suyu projesi yapılarak eskimiş olan tesis yenilenecektir. Saygılarımızla.
Ömer Faruk ÖZER Başkan a. Daire Başkanı V.


Zekican Şenkaya