Denizli Yörükler Derneği yönetim kurulu üyeleri, CHP Milletvekili Yazmalı Efe Melike Basmacı’yı Meclis binasındaki odasında ziyaret etti. Bir süre edilen sohbetin ardından Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Yazmalı Efe Melike Basmacı’ya üzerinde “Melike Basmacı” yazılı poşu hediye etti. Yörüklerin seslerini duyurabilmeleri için meclise poşu ile gireceğini söyleyen Basmacı, dediğini yaptı ve Meclis salonuna omzunda poşu ile girdi.
Meclis’te bulunan yörük milletvekillerinin de ilgisini üzerinde toplayan Yazmalı Efe Melike Basmacı, “Denizlili Yörük kardeşlerime verdiğim sözü tuttum.

Denizli’de her kesimi temsil ettiğim gibi, yörüklerin de poşusu ile meclisteki yerimi aldım. Yörük kültürünün vazgeçilmez unsuru poşu’yu mecliste gururla taşıdım. Ziyaretime gelen Denizlili yörük kardeşlerime teşekkür ediyorum. Poşu’yu Mecliste gururla taşıyacağım demiştim. Bu nedenle poşuyu meclis toplantı salonunda omuzlarımda taşıdım.” diye konuştu.
Poşu ile Meclisteki sırasına oturan Melike Basmacı’nın bu jesti objektiflerden kaçmadı.
Denizli Yörükler Derneğimize hediyeleri için teşekkür ederim, Bu gün meclis çalışmalarımda tüm yörük dostlarıma tesekkür için omzumda olacak.