Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısıyla düzenlenen 81 ildeki eş zamanlı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde güzel kareler ortaya çıktı. Denizli'de üç partinin il başkanları el ele birlik beraberlik mesajları verdiler.

MHP İl Başkanı Birtürk: “Her daim demokrasiye inanmışızdır”
 
Siyasi parti temsilcilerin konuşmasıyla başlayan mitingde ilk olarak MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, konuştu. Birtürk, “Bizler yüce Türk milletinin mensupları olarak her daim demokrasiye inanmışızdır. Türkler tarih sahnesine çıktığından beri 16 devlet kurmuş olup son devletimiz sonsuza dek yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Son ülkemizi yıkmak için çalışan içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımız bu emellerine asla ulaşamayacaktır. 15 Temmuz darbe girişiminden beri her gün burada nöbet bekleyen hemşehrilerime sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
CHP Denizli İl Başkanı Sancar: “Sonuna kadar mücadele edeceğiz”
 
CHP Denizli İl Başkanı Sancar, Fethullahçı Terör Örgütü’nü şiddetle, nefretle, lanetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti: “Bugün şunu bir kez daha anlıyorum ki birliğin ve beraberliğin en önemli özelliği, Türk insanımızın en önemli duygusu birbirine olan sadakati, birbirine olan sevgisi, Türk milletinin cumhuriyetine olan bağlılığıdır. İşte bu anlayışla, bu felsefeyle bugün buradayız ve hep burada olacağız. Türkiye Cumhuriyeti sizlerle beraber. Tankın ve topun önüne yatarak milletinin ve memleketinin gururunu içeride ve dışarıda kimseye ezdirmeyen ve o bayrağı gururla taşıyan sizlerle beraber sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
 
AK Parti Denizli İl Başkanı Filiz: “Hepiniz kahramansınız”
 
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “Bugün bu meydan tarihi bir gün yaşıyor. Bundan 97 yıl önce 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Yunan İzmir’e çıktığında yaptığı çağrı gibi siz de 15 Temmuz akşamı sayın Cumhurbaşkanımız ‘meydanlara çıkın’ dediğinde meydanları doldurdunuz. Milyonlar sokağa çıktı. O yüzden hepiniz kahramansınız, her türlü övgüye layıksınız. Millet birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamını sürdürdüğü sürece ne FETÖ ne de başka bir kuvvet sizin karşınızda duramaz. FETÖ’nün 40 yıllık planını sizler sadece 4 saatte mahvettiniz” dedi.