Başkan Zolan, “AK Parti’nin kurulduğu tarih olan 14 Ağustos 2001 Türk siyasi tarihi için gerçek bir milattır” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 15’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “AK Parti’nin kurulduğu tarih olan 14 Ağustos 2001 Türk siyasi tarihi için gerçek bir milattır” dedi. Başkan Zolan, “Ülkemizin içinde bulunduğu zorluklara karşı bir çözüm yolu bir çıkış noktası olarak kurulan AK Parti, kuruluşundan yalnızca 15 ay sonra tek başına iktidar olarak, millet tarafından nasıl bir umut olarak görüldüğünü tüm dünyaya ispatlamış bir partidir. 3 Kasım 2002’de milletten aldığı yetkiyle icraatlarına başlayan AK Parti, tüm kadrolarıyla hizmet destanları yazmış, her seçimde halkın takdirini daha fazla kazanarak, Türkiye’yi uluslararası alanda parmakla gösterilen bir marka haline getirmiştir” ifadelerini kullandı. 

AK Parti’nin “Her şey Türkiye için” anlayışıyla Türkiye’yi dönüştüren bir güç olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Milli irade dışı tüm müdahalelere rağmen milletin verdiği yetkiye ve millete hizmet etme onuruna sonuna kadar sahip çıkan AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hedefi olan ‘Muasır medeniyetlere ulaşma’ ülküsünden asla vazgeçmeyecektir. Bu inanmış kadrolar, milletin de desteğiyle, Türkiye’yi her alanda çağ atlatacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edecektir” dedi. 

Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Türkiye'nin kaderini değiştiren Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile tüm yol arkadaşlarına şahsım ve ülkem adına minnet ve şükranlarımı sunuyor, AK Parti’nin 15’inci kuruluş yıl dönümünün Türkiye ve Türk milletine hayırlar getirmesini diliyorum.”