Denizli Belediyesi, Genç Denizli Projesi’yle 15-25 yaş arası tüm gençleri, tiyatro, spor, fotoğrafçılık, sinema, resim, karikatür, hat sanatı ve doğa yürüyüşü kulüpleri ile kurtarma timinden oluşan kulüp projesini hayata geçtirdi.
   Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün başarıyla uyguladığı 'Genç Denizli Projesi'nde, kulüpler etkinliklerine pazar günü Çatalçeşme Oda tiyatrosu'nda gerçekleştirilen tanışma kokteyliyle başladı.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, düzenlenen kokteyle katılarak Genç Denizli üyesi gençlere hitap etti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gelecekte başarılı olmanın çocuklarla ve gençlerle mümkün olacağını belirtti.
   Genç Denizli Projesi’nde 1700 gencin tiyatro, spor, fotoğrafçılık, sinema, resim, karikatür, hat sanatı ve doğa yürüyüşü kulüplerinde etkinlikler düzenleyeceğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi:
   ‘Gençler, biz sizleri seviyoruz. Gençlerimize yapılacak hizmetler onlarla beraber olmak gelecekte başarılı olmak adına bu günü güzelleştirmek adına sizlerle bir araya gelmek istedik. Genç Denizli Projesi, Nihat Zeybekci Başkanımızın döneminde başlatılan bir projedir. Bu proje kapsamında birçok etkinlik yaptık. Hem gelişme hem bilgilendirme anlamında hem de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirme adına birçok projeye imza atıldı. Bu projeler sonucunda Genç Denizli Proje’miz, Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada sosyal sorumluluk alanında birincilik ödülünü aldı. Amacımız birincilik almak değil sizleri bugüne ve geleceğe daha iyi hazırlamaktır. Bu projeyi sizlerle birlikte olmak ve gelecekte daha başarılı olmanız için yaptık. Bugün projenin daha da canlanması için farklı çalışmalar ekledik. Birçok kulüp kurduk ve her biri birbirinden güzel ve önemli 1700 gencimizin başvurduğu kulüpler zincirini oluşturduk. Bunun faydasını güzelliğini size kattığı değeri 1 yıl sonra daha iyi anlayacak 10 yıl sonra iyi ki katılmışım diyeceksiniz. Her geçen yıl bu faaliyetlerin sizlere gelecekte ne kadar faydalı olduğunu ve özgüven kazandırdığını göreceksiniz. Siz zaten işi çözmüşsünüz. Yolun başında bunu fark etmişsiniz. Hepinize hayırlı olsun.’
   AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, çocuklarla ve gençlerin yer aldığı projelerin başarıyla sonuçlanacağına dikkat çekti.
   2004’de büyük ideallerle göreve başladığını kaydeden Milletvekili Zeybekci, şöyle devam etti:
‘İyi ki yola kimle devam edeceğimiz noktasında böyle bir tercihte bulunmuşuz. 2004’de büyük ideallerle belediye başkanlığı görevini devir aldığımız andan itibaren gençlerle yaptığımız tüm işlerde biz başarıya ulaştık. Buna en güzel örnek atıkların ayrıştırılarak toplanmasıdır. Çevre duyarlılığı konusunda önce büyüklerden talebimiz oldu ve başarısız olduk. Bir türlü çöplerin evlerde ayrıştırılarak toplanması konusunda istediğimiz sonucu elde edemedik. Anladık ki biz yanlış yerden başlamışız. Biz atıkların ayrıştırılıp toplanmasıyla ilgili çocuklar ve gençleri hedef seçtiğimizde ise yüzde 100 başarı sağladık. Geleceği çocuklarla ve gençlerle şekillendirmek istediğimizde başarılı olduk. Önce çocuklara ve gençlere anlattık. Gelecek sizin geleceğiniz dedik ve tam destek aldık. Sizler sayesinde doğru yolu bulmuş olduk. Gelecekle ilgili neler yapmamız gerektiği konusunda da başka boyuta geçtik. Çevre konusunda sizlerin yardımıyla büyük işlere imza attık. Bu şehirde şuanda bulunduğumuz yerde hava kirliliğinden kuşlar bile uçamıyordu. Bugün sizlerle yapılan projelerle hamd olsun bunlar geride kaldı. Sizlerle Türkiye’nin en sağlıklı, en çevreci ve en temiz kenti ödüllerini aldık. Gelecek sizin. Size ait olan bu geleceğe sahip çıkın.
Ben bu kadar çok branşta sizlere etkinlik sunan başkanımızı kutluyor ve başarılar diliyorum.’
Daha sonra, kokteyl alanında gençlerle sohbet eden Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci gençlerin sevgi gösterileri arasında salondan ayrılırken gençler de kulüpleriyle ilk dersi işledi.
Gençler, Denizli Belediyesi Genç Denizli Projesi kapsamındaki kulüp etkinlikleriyle boş zamanlarını yararlı şekilde değerlendirirken aynı zamanda da kötü ve istenmeyen alışkanlıklardan uzak durarak kendini geliştirme imkanı bulacaklar.