Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Proje’den oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı’nı muhtarlarla paylaştı. Denizli ve ilçelerindeki tüm muhtarların bulunduğu tanıtım toplantısına ayrıca muhtar azaları ile ilçe belediye başkanları da katıldı. Anemon Otel’de düzenlenen toplantılar 121 Projenin anlatıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı tanıtım filmi gösterimi ile başladı.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından hızla hayata geçirdikleri ve hayati önem taşıyan itfaiye, içme suyu, cenaze gibi hizmetlerden bahsetti. Başkan Zolan, “Çok şükür uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz büyükşehire iki yıl önce kavuştuk. İki yıl boyunca hem merkezde hem de diğer ilçelerde yapılanma noktasında gayret gösterdik. Büyükşehir de artık sadece merkezde değil tüm ilçelerde hizmet eder hale geldi” dedi.



İki yıl boyunca birçok güzel işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Başka şehirler tarafından imrenilen güzel işlerin altına imza attık. Yeni kurulan büyükşehirler içerisinde en önde en başarılı olan şehir Denizli’dir. Denizli’de bu geçiş sürecinde hiçbir sıkıntı yaşansın istemedik ve yaşatmadık. Siz değerli yol arkadaşlarımla, hizmet arkadaşlarımla beraber el ele gönül gönüle verdik ve Denizlimizi daha ileriye, daha iyiye götürmek için gayret gösterdik.” Bugüne kadar verdikleri hiçbir sözü unutmadıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Biz ne söz verdiysek Allah’ın izni ile bugüne kadar harfiyen yerine getirdik ve bundan sonrada verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz. Biz 1 yılda yapacaklarımızı belirleyip kendimize bir hedef belirleyelim istedik. Hedeflerimiz ile motive olalım rehavete kapılmayalım düşüncesi ile 1 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi ile birlikte 19 ilçemizde neler yapacağımızı, projelerimizi, finansmanımızı hazırladık. Allah’ım keder vermezse sizlerle birlikte bu güzellikleri yapacağız” dedi.



Denizli’nin en büyük sorununun başında ulaşım geldiğini kaydeden Başkan Zolan, kentin öncelikli ihtiyaçlarının yer aldığı 121 dev projeden oluşan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı’nı tek tek anlattı. Ulaşımdan, alt yapıya, park ve yeşil alanlardan yüzme havuzlarına kadar Denizli'nin birçok sorununu tarihe gömecek 121 Dev Proje muhtar ve azalardan tam not aldı. Başkan Zolan’ın konuşmasını sık sık alkışlarla kesen muhtar ve azalar, merkez ve tüm ilçelerde hayata geçirilecek köprülü kavşaklar, üst geçitler, yollar, köprüler, menfezler, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu hatları, su depoları, atık su arıtma tesisleri, parklar, mesire yerleri, kent ormanları, çevre düzenlemesi, yüzme havuzları, gençlik ve kültür merkezleri, spor sahaları, otobüs terminalleri, sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon kompleksi, güneş enerji santrali, asfalt şantiyesi, katı atık bertaraf tesisi, katı atık aktarma istasyonu ve itfaiye binaları gibi toplam 121 projenin kentin yaşam standardını daha üst seviyelere taşıyacağını belirtti.