Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde, TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY yanlılarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan demokrasi nöbetinin 22’nci gününde İzmir’e giderek Konak Meydanı’nda halka seslendi.
 
“Vatana ihanet edenleri asla affetmeyin”
 
Türkiye’nin 15 Temmuz’da karanlık bir gece yaşadığını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Ülkemin üzerinde oyun oynayanlar, ülkemi paramparça etmek isteyenler her zaman olduğu gibi maşa kullanmakta hiç zorlanmadılar. Beynini ve ruhunu satmış olan FETÖ mensupları, bu vatana, bu bayrağa ihanet ettiler. Yazıklar olsun onlara. Her şeyi affedebilirsiniz ama vatana ihanet edenleri asla affetmeyin. Ülkem üzerinde oyun oynayanlar FETÖ hainlerini maşa olarak kullandılar. İnşallah o maşayı tutan elleri bir gün paramparça edeceğiz” diye konuştu.
 
“Bu ülkeye sahip çıktınız”
 
Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Kadın, yaşlı, genç 250’ye yakın şehidimiz var. Allah’ım onlara rahmet eylesin. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız ‘meydanlara’ dedi, insanlarımız hiç başka bir şey düşünmeden, canı pahasına tereddüt etmeden Konak Meydanı’nda, Kızılay Meydanı’nda tüm meydanlarda toplandı. Sizler bu ülkeye sahip çıktınız. Biz bugün ikinci Kurtuluş Savaşı’nı verdiysek bu işin kahramanı sizlersiniz. Eğer siz dimdik durmamış olsaydınız, bizler tek başımıza bu belanın üstesinden gelemezdik.”
 
“Sakın oyuna gelmeyin”
 
“İzmir’e gelmeden nöbet tamam olmaz” diyen Başkan Zolan, “9 Eylül’de düşmanı buradan nasıl denize döktüysek, bugün de ikinci Kurtuluş Savaşımızda yine hep beraber düşmanı denize dökmeye geldik. İlelebet bu bayraklarımız dalgalanmaya devam edecek. Onurlu bir şekilde yaşamamızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Zolan birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Türk milleti hiçbir zaman esir olmadı. Ama şunu söyleyeyim, bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni diyecekler. Yine birbirimizle kavga ettirmeye çalışacaklar. Sakın oyuna gelmeyin”
 
“Vatanımız, bayrağımız, devletimiz tek”
 
Türk milletinin önünde iki risk olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Birinci risk rehavet. Daha çok çalışacağız daha çok uyanık olacağız. İkincisi ve daha önemlisi, hepimiz kardeşiz. Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun bizim vatanımız, bayrağımız, devletimiz tek. Kol kola girerek bunlara göz dikenlere karşı tek vücut olacağız. Bizi Suriye ve Irak gibi yapmaya çalıştılar. Eğer onlar bugün başarılı olsaydı Türkiye bugün 6-7 parçaydı. Suriyeli kardeşlerimiz bize sığındılar. Bizim ise gidecek iki yerimiz var. Ya bu vatanın üzerinde yaşarız ya da onurluca şehit olur toprağının altında oluruz. Ama yine bu vatanda kalırız” dedi.
 
Denizli Büyükşehir’in ikramları
 
Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan İzmirlilere çeşitli ikramlarda bulundu. İkramlar nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden İzmirliler, sabah saatlerine kadar demokrasi nöbetine devam etti.