Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerini kahvaltıda ağırladı. Denizli Polisevi'nde gerçekleştirilen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftüsü Gencal Şenyayla ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, yerel yönetimlerin camilere doğrudan hizmet verdiğine dikkat çekerek, "Geçmişte biz cami inşaat ve bakımlarında ne sıkıntılar çekildiğini çok iyi biliyoruz. Şimdi devlet bu hakkı verdi ve belediyelerimiz yol yapar gibi, başka çalışmalar yapar gibi cami yapma ve mevcut camilere hizmet vermeye başladı. Bunlar çok güzel şeyler" diye konuştu.

"Yokluk dönemini geçtik"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, din görevlilerinin kentin her mahallesi ve semtinde görev yaptığını belirterek, "Çevrenizde ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza sizlerin vasıtasıyla da objektif olarak ulaşmak istiyoruz" dedi. Başkan Zolan, "Camilerimiz bulunduğu mahalle ve semtte en güzel yerler olmak zorundadır. Örnek yapı olmak durumundadır. Çok şükür artık o yokluk dönemini geçtik. Millet olarak artık daha geniş imkanlara sahibiz. Allah daha büyük güzelliklere koşmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak camilerimizin etrafındaki duvarları kaldırdık. Duvarları kaldırdıktan sonra yeşil alanlar haline getirerek halkımız ile buluştuğunda biraz daha güzel olduğunu gördük.  İmkanlarımız dahilinde bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"Bu sorumluluğu hep beraber taşıyalım"


Din görevlilerinin fedakarca çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Örnek insan olmak durumundasınız. O yüzden sizin yükünüz de ağır. Benim sizlerden ricam çevrenizde olup biten olayları gözlemeniz. Sorunları gücünüz yettiği kadar çözmenizi, gücünüzün yetmediği yerde gerek bizlere gerekse müftülüklerimize haber vermenizi istiyorum.  Bu yükün altından ancak bu şekilde kalkarız.  Nasıl bu şehrin sorumluluğu bizimse camilerimizin etrafındaki yerler de sizin sorumluluğunuz altındadır. Bu sorumluluğu hep beraber taşıyalım."