Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Engelli bireylerimizin tüm sosyal haklardan faydalanmaları, ülke kalkınmasında istihdamları ile yer almaları ve kent yaşamında engelsiz bir şekilde hayatlarına devam etmeleri; hepimizin temel vazifelerindendir" dedi.

Bir ülkenin en önemli medeniyet göstergelerinden birinin, toplumdaki engelli bireylerin hayat kalitesi ve yaşam standartlarının tam olarak karşılanması olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, şunlar kaydetti: "Engelli vatandaşlarımız, toplumda öncelikli olarak pozitif ayrımcılığı hak eden en önemli bireylerimizdir. Engelli bireylerimizin tüm sosyal haklardan faydalanmaları, ülke kalkınmasında istihdamları ile yer almaları ve kent yaşamında engelsiz bir şekilde hayatlarına devam etmesi tüm toplumumuzun temel vazifelerindendir."

Engelin ancak yüreklerde ve düşüncelerde olabileceğine dikkati çeken Başkan Zolan, mesajında şunları belirtti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ile birlikte engelli bireylerimizin isteklerine tam olarak cevap vermek ve kentimizi engelsiz yaşam alanına dönüştürmek için var gücümüzle hizmetlerimiz devam ediyor. Engelli kardeşlerimizin istihdamı için 
Down Kafetarya, Engelliler Çalışıyor Projesi gibi farklı ve dünyaya örnek olan projelerimizle elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz."

Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımız hiç tükenmeyecek. Onların fiziksel gelişimleri ve sosyal hayat aidiyetlerinin artmasını görmek en büyük mutluluğumuzdur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum” şeklinde ifade etti.