Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY yanlılarının, 15 Temmuz’da giriştiği darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutan ilçelerdeki vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Zolan demokrasi destanının 20’nci gününde Baklan ve Çivril halkı ile nöbet tuttu. İlk ziyaretini Baklan’a gerçekleştiren Başkan Osman Zolan, vatandaşlarla birlikte demokrasi yürüyüşüne katıldı. Daha sonra Baklan halkına hitap eden Başkan Zolan, “Maalesef bu dönemde olmaz dediğimiz, hayal bile edemediğimiz bir darbe girişimi oldu. İhanetlerin en büyüğünü gördük. Vatana ve bayrağa karşı yapılan bir ihaneti yaşadık. Bu, ülkeme karşı yapılmış, ülkemi paramparça yapmak üzere kurgulanmış, Türkiye’yi işgale hazır hale getirecek bir girişimdir. Bu hainlerin milletle, ahlakla, dinle hiçbir alakası yoktur” dedi.
 
“Darbe girişimini bertaraf ettik”
 
Savaşan ülkeler arasında bile bir ilke, bir savaş hukuku olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bunlar düşman devletlerin dahi dikkate aldığı ilkeleri yok sayarak; kadın, erkek, yaşlı, genç demeden sivil halkın üzerine, milletin vergisiyle alınan tankları sürdüler. Milletin parasıyla alınan uçakları, helikopterleri kullandılar. O gözü dönmüş, satılmış beyinler ve ruhlar hedef gözetmeksizin saldırdı. Milli iradenin temsil edildiği en kutsal yer TBMM’yi bombalama cüretinde bulundular. Ama herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı var. Çok şükür bu darbe girişimini bertaraf ettik. O gözü dönmüşler bu ülkenin üzerinde karanlık oyun oynamaya kalktılar ama karşısında bu milleti buldular” diye konuştu.
 
“Vatanın kıymeti daha iyi anlaşıldı”
 
Baklan’ın ardından Çivril halkıyla bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Milletimiz demokrasiye, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Bu vatanın kıymeti daha iyi anlaşıldı. 100 yıl önce ülkemde nasıl oyunlar oynandıysa bugün de aynı senaryo oynanmak istendi. Türkiye’nin bir Suriye, bir Irak olmasını arzu ettiler. Sonra o sözde kurtarıcılar gelecek ülkemi tamamen ortadan kaldıracak, bayrağımı yok edecekti. Maalesef bütünlüğümüzü kaybedecektik. Şunu hiçbir zaman unutmayalım: Bu FETÖ bir maşadır. Bu maşayı tutan eller vardır. İnşallah bir olacağız, birlikte olacağız, kol kola gireceğiz gün gelecek o maşayı tutan kolları ve vücutları paramparça edeceğiz” dedi.
 
“Darbeye karşı dimdik durdunuz”
 
Farklı görüşlerin olacağını ve bunun bir zenginlik olduğunu dile getiren Başkan Zolan, şunları söyledi: “Farklılıklarımızı ülkeyi kargaşaya götürecek noktaya getirmememiz gerekiyor. Mevzubahis vatan, bayrak ve demokrasi olduğunda bugün tankların, darbecilerin önünde durduğumuz gibi dik durmamız gerekiyor. Darbeyi planlayan Batı bizi kendi vatandaşları gibi; korkar, sokağa çıkmaz zannetti. Ama hesaba katmadıkları sizler vardınız. Bu darbenin karşısında dimdik durdunuz. Allah’ım hepinizden razı olsun.”
 
Denizli nöbete devam
 
Öte yandan demokrasi destanı yazarak 20 gündür meydanları boş bırakmayan Denizlililerin nöbeti tüm ilçelerde olduğu gibi kent merkezinde de devam etti. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, demokrasi şehitlerini dualarla anarak sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttu.