KARAMAN (CİHAN)- Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bazı basın organlarında çıkan haberlerle ilgili basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap verdi.
    Kamil Uğurlu'nun, belediyede yaptığı basın toplantısına AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik ve Belediye Meclisi Üyesi Nafiz Nadir Nas da katıldı.
    Başkan Uğurlu, Başbakanlık'ın hazırladığı ‘şifreli rapor’da ismi gizlenerek, yaptığı yolsuzlukların anlatıldığı ve hakkında inceleme başlatıldığı iddialarının yetersizliği yüzünden görevden alınan iki başkan yardımcısının; şahsını hedef alan ve asılsız iddiaları içeren ve büyük kısmı da kendilerinin görev yaptığı dönemde gerçekleşen bazı olayları şikayet konusu yapmaktan kaynaklandığını belirtti.
    Uğurlu, iki başkan yardımcısının, tamamen karalamaya yönelik iddialarının daha önce de teftişe konu edildiğini ve soruşturmaya gerek olmadığı konusunda karar verildiğini vurgulayarak, “Hazırlanan Etik Kurulu Raporu, tarafımızdan derhal yargıya intikal ettirilmiştir. Etik Kurulu’nun incelediği 16 konunun 5 tanesinde kanuna aykırılık olmadığı halde sadece Etik Kuralı İhlali tespit edilmiştir. Konu şu an yargıdadır. Teşekkül edecek sonuç daha sonra kamuoyuyla memnuniyetle paylaşılacaktır.” dedi.
    Uğurlu, görevden aldığı başkan yardımcılarının birçok kurum ve kuruluşa da benzer şikâyetler göndererek Karaman’ı kamuoyunda zor duruma soktuklarını dile getirdi.
    Şahısların dilekçeleri üzerine görevlendirilen müfettişler belediyede incelemelerde bulunduğuna ve bahse konu iş ve işlemlerin mevzuatlar çerçevesinde yapıldığı kanaatine vararak soruşturmaya gerek görmediklerine vurgu yapan Uğurlu, "Bazı maddeleri gazetelere yansıyan Etik Kurulu'nun 6 kararına ilişkin iddialar da tamamen bilgi eksikliğinden ve rapor hazırlanırken titiz davranılmadığından kaynaklanmıştır. İddialara ilişkin hazırlanan detaylı rapor ve ekleri, üyesi olduğum AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’ye sunulmuş ve kendileri bilgilendirilmiştir. Onun dışında belediyemiz ve şahsımla ilgili ne İçişleri Bakanlığı nezdinde ne de bir başka kurum tarafından bir soruşturma açılmamıştır." diye konuştu.
Belediyede işlerin tamamen yasalar çerçevede yürütüldüğüne ve kamu kaynaklarının tek bir kuruşunun bile heba olmaması için özel bir itina gösterildiğine dikkat çeken Uğurlu, "Bazı basın organlarında çıkan bu asılsız haberler gerek Karamanlı hemşerilerimi gerekse çalışma arkadaşlarımı ve şahsımı derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

CİHAN