Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Merkezefendi Baharda Yürüyor’ etkinliğine sayılı günler kaldı. Şehirde de yürüyüşün yankıları da devam ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 24 Nisan’daki büyük yürüyüş ile ilgili kameralar karşısına geçti. Başkan Subaşıoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında 24 Nisan’daki ‘Merkezefendi Baharda Yürüyor’ etkinliği için çağrıda bulundu.

Başkan Subaşıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Merkezefendi Baharda Yürüyor’ etkinliğimiz için bu Pazar tüm hemşerilerimizi hep birlikte büyük yürüyüşe davet ediyorum” dedi. Subaşıoğlu, “Geçen yıl Kalkınma Ajansı’ndan destek alan ilk sosyal projenin taçlandırılma organizasyonu olarak planlanan büyük yürüyüş 12 Nisan 2015 Pazar günü 7 bin kişinin katılımıyla Yenişehir Yürüyüş yolunda gerçekleştirmiştik. Aynı kapsamda kamu kurumları ve halkın bir araya geldiği Denizli’nin özlemle beklediği bu büyük organizasyonun ikincisini 24 Nisan saat 11.30’ da Denizli protokolü ilimizden gelen vatandaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Subaşıoğlu, açıklamasında “Bu büyük organizasyonumuz için Merkezefendimizin sahasında günde 8 ayrı noktada toplam 24 görevli arkadaşımız projeyi vatandaşlarımıza anlatırken bir adet sesli araçta ilçemizi karış karış geziyor. Aynı zamanda tüm kamu kurumları belediyemizde görevli müdür arkadaşlarımız tarafından projeye davet edilirken organizasyon proje ekibi tarafından tüm okullarımız tek tek ziyaret edilerek projenin görünürlüğü artırılıyor. Türkiye’de bir ilk olan bu projemize çöp kamyonlarımızı da işin içine dâhil ettik. Merkezefendimizin caddelerinde ve sokaklarında çöp kamyonlarımız üzerlerindeki afişle görevlerini yerine getiriyor” ifadelerine yer verdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bu Pazar gerçekleştirilecek olan büyük yürüyüşte yapılacak olan programları da açıkladı. Başkan Subaşıoğlu, “İlk olarak vatandaşlarımıza yürüyüş numarası verilecek ve tişört ile şapkaları takdim edilecek. Protokol konuşmaları ile etkinliğin startı verilecek. Yürüyüşümüz başladıktan sonra en önden kaykaycılar, hemen arkalarında tüm bisikletli gruplar ile tüm protokol ve halkın yürümesiyle final noktasına ilerlenecek. Bu sırada Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan 100 öğrenci final noktasına şarkılarla eşlik edecek. Finalde vatandaşlarımıza öncelikle havlu dağıtımı yapacağız. Ardından da yine güzel sanatlar lisesinin resim sergisi gezilerek 3 tane özel hastane, 2 tane özel okul, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Eczacılar Odası’nın bulunduğu çadırların içinden geçerek bölgenin en kaliteli en sağlıklı elma ve erik ile beraberinde çerez ve meyve suyu ikramları olacak. Şehitlerimiz nedeniyle konseri iptal ettik’’ diye konuştu.