Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gaziler Gününde Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazilere kalpak ve tek tip elbiseye hediye ederek, günlerini kutlamıştı. Burada 42 yıl önce Kıbrıs’a barışı ve huzuru götürmek için giden ve canlarını ortaya koyan Kıbrıs Gazilerine bir de müjde veren Başkan Gürlesin, onları eşleriyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürme sözü vermişti.

Başkan Gürlesin o sözünü yerine getirerek Pamukkale İlçesinde ikamet eden 40 gaziyi eşleriyle birlikte 3 günlük yavru vatan gezisine götürmek için hazırlıkları tamamlattı. İki ayrı kafilede gaziler, 42 yıl önce barışı ve huzuru götürmek için gittikleri yavru vatana bu kez eşleriyle birlikte anılarını yad etmek için gidiyor. 


İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Pamukkale Belediyesi’nde buluşan ilk kafilede yer alan 20 gazi ve eşi,  burada hazır tutulan otobüslere binerek Antalya’ya oradan da uçakla Kıbrıs’a gitmek için yola çıktı. Başkan Hüseyin Gürlesin’in de ilk kafileye eşlik ederek Gazileri yalnız bırakmadı, onlarla Kıbrıs Gezisine katıldı. Yolculuk öncesinde gazilerin heyecanı görülmeye değerdi. 

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvalcılar, 42 yıl önce barışı tesis etmek için Kıbrıs’a gittiklerini vurgulayarak, “Gazilerimizin büyük kısmı Kıbrıs’ı savaştan sonra görmedi. Kıbrıs Türk halkına yönelik zulme son vermek için gittiğimiz yavru vatana 42 yıl aradan sonra Başkanımız Hüseyin Gürlesin’in sayesinde tekrar gidiyoruz. Eşlerimizle birlikte gidiyoruz. Bize öyle bir mutluluk yaşattı ki, kelimelerle ifade etmek zor. Bir bayram havası yaşıyoruz. Bize böyle bir hediye sunan Başkan Gürlesin’e tüm gazilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


GAZİLERİMİZİN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ

Pamukkale Belediyesi olarak gazilere her zaman büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürlesin ise, “Vatan, millet, bayrak savunmasında canını, gözünü kırpmadan siper eden, düşmana aman vermeyen gazilerimiz bizler için, Türk milletimiz için çok değerli. Biz bu ülke için canlarını ortaya koyan bu kahramanlara ne yapsak azdır düşüncesindeyiz.Kıbrıs Barış Harekatında da eşsiz hizmetleri ve kahramanlılarıyla gazilerimiz görevlerini yerine getirmiştir.  Milletimizin sahip olduğu vefa duygusu ve hürmet, gazilerimizi sonsuza kadar bizimle birlikte kılacaktır. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığını ve geleceğini kurtaran gazilerimiz için ne yapsak azdır.

İlçemizde de Gazilerimiz ile sürekli temas halindeyiz. Gazilerimizi;hatıraları, anıları olan ve canlarını ortaya koydukları Kıbrıs’a götürme arzusunu hep taşıyorduk. Baş tacımız gazilerimize eski günlerine gidip yad etmelerini anlamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine böyle bir gezi planladığımızı paylaşmıştık. Bu günde onu tescilliyoruz. Eşleriyle birlikte gazilerimizi Kıbrıs’a götürüyoruz. Hareket kabiliyeti anlamında iki kafilede 40 gazimizi ve değerli eşlerini Kıbrıs’la buluşturuyoruz. Baş tacımız olan gazilerimizi eski günlerine gidip yad etmelerini sağlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Biz Pamukkale Belediyesi olarak her zaman gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

3 gün sürecek programda Pamukkaleli Gaziler, Kıbrıs’ta şehitlikler, müzeler, şehirler başta olmak üzere birçok yeri gezme imkanı bulacak.