İçinde yaklaşık 1000 TL bulunan cüzdanı, Pamukkale’de arkadaşları ile otururken bulan 22 yaşındaki Mücahit Kılıç, cüzdandaki bir telefon numarasından yola çıkarak sahibine ulaştırdı.

PAÜ’de üniversite öğrencisi olan Kılıç, “Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı” dedi. Denizli’de pazar günü yaşanan bir olay ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti. Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Mücahit Kılıç, gezmek için gittiği Pamukkale’de akşam saatlerinde arkadaşları ile birlikte anfi tiyatroda sohbet ediyordu. O esnada yerde bir cüzdan gören 22 yaşındaki Kılıç, cüzdanı aldı ve içinde bir miktar para olduğunu gördü. Ardından cüzdan sahibinin kimliğini, ehliyetini ve kredi kartlarını gören genç üniversiteli hemen sahibini aramaya koyuldu. Cüzdanın içinde bulunan bir kartvizitin üzerindeki telefon numarasından yola çıkan Mücahit, aradan 24 saat geçmeden Fırat Köse’ye ulaştı ve cüzdanı bulduğu şekilde teslim etti.

ÖĞRENCİ GENÇ, 1 KURUŞUNA BİLE DOKUNMADI
Cüzdanın içerisinde bulunan yaklaşık 1000 TL paraya el bile sürmeden sahibine teslim eden üniversite öğrencisi Mücahit Kılıç, “Başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Cüzdanı bulduğum ilk andan itibaren sahibine teslim etmekten başka bir şey düşünmedim. Bir kartvizit numarası ile Fırat Abi’nin yakınlarından birine ulaştım. Fakat cüzdanı kendi şahsı dışında başka birine teslim etmek istemedim. Kendisi ile görüştükten bir süre sonra yanıma geldi ve bende bulduğum şekilde kendisine ilettim. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı” dedi.

BU DEVİRDE BÖYLE GENÇLERİN OLMASI BENİ SEVİNDİRDİ
İncilipınar Mahallesi’nde ızgara salonu işletmeciliği yapan cüzdan sahibi Fırat Köse ise, ‘Cüzdanımı kaybettiğimi anladığım anda umudumu kesmiştim. Bu kadar kısa zamanda tekrar bulabileceğimi hiç düşünmezdim. Mücahit kardeşim öğrenci haliyle içinde para bulunan bir cüzdana dokunmadan bana iletti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. ‘Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı’ diyor ama emin olun artık böyle şeyler çok nadir görülüyor. Cüzdanın içindeki para benim dükkan kiramdı. Mücahit kardeşimiz belikli helal süt emmiş. Bu devirde halen böylesine gençlerin var olduğunu bilmek de beni ayrıca sevindirdi” şeklinde konuştu. Buluşmanın ardından işletme sahibi Köse, Kılıç’a bir miktar harçlık vermek istedi. Duyarlı genç parayı reddetti. Köse, Kılıç’a sahibi olduğu ızgara salonunda arkadaşları ile birlikte yiyebileceği bir yemek sözü verdi.