ANKARA (CİHAN)- Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) 91. yaşını kutlayacak. Genel Müdür Murat Karakaya ve beraberindekiler yarın saat 10.30'da Anıtkabir’i ziyaret edecek.
        Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının hemen sonrasında, Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 7 Haziran 1920 tarihinde kuruldu. Müdürlük, ülkemizde ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak faaliyet konularını da geliştirdi ve çeşitlendirdi. Yerel ve yaygın basının güçlendirilmesi ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtılması konularında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi.
Basın mensuplarına, serbest yazar ve gazetecilere, kamu kurumlarının basın birimlerinin yetkililerine verilmekte olan basın kartlarıyla ilgili işlemler, BYEGM koordinatörlüğünde yerine getiriliyor. BYEGM, yerel medyanın yetişmiş eleman eksikliği gibi sorunların giderilmesi amacıyla da çeşitli çalışmalar yapıyor. Genel Müdürlük, sosyal sorumluluk projesi olarak şimdiye kadar 16 ilde 20 orman oluşturdu. 'Fotoğraflarla Türkiye' fotoğraf arşivi, 11 dilde yayımlanan Türkiye Tanıtım Kitabı, Hizmet damgalı (gri) pasaport uygulaması, kamu diplomasisi faaliyetleri müdürlüğün son yıllarda gerçekleştirdiği önemli uygulamalar arasında yer aldı.
        BYEGM, yeni başlatılan Devlet Enformasyon Sistemi kapsamında 15 dilde 24 saat yabancı medya takibi yapıyor. 40 yabancı televizyon, 250 yabancı haber sitesi, 3 yabancı ajans, 39 dilde 1400 gazetenin yanı sıra yaygın gazeteler ve 81 ilden yerel gazeteleri tarıyor. CİHAN