Denizli'de düzenlenen seminere Konrad Adenauer Stiftung Temsilcisi Bekir Öncel, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukatlar ve gazeteciler katıldı. Denizlili Avukat Ali Koyuncu’nun oturum başkanlığı yaptığı seminerde ilk olarak Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan söz aldı.
Seminerde konuşan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, yeni güvenlik paketinde bulunan bazı maddelerin halka ve millete neler getireceğinin bilinmediğini ve bunun halka anlatılması gerektiğini ifade ederek, “Yeni güvenlik paketinde birçok maddenin neler getireceğini kimse bilmiyor. Bizler Denizli Barosu olarak hazırlattığımız el ilanları ile yakın zamanda bunu halka anlatacağız. Ama siz değerli basın mensuplarımızın da bunu baskılara rağmen halka ulaştırmasını istiyoruz. Üzerinizdeki baskılara rağmen yöntem geliştirmenizi istiyoruz. Ancak bu şekilde birbirimizin söylemlerini sözlerini birilerine aktarabiliriz. Bunun için bu gün yapılan bu seminer avukatlarımızın ve siz değerli mensuplarımızın bilgilendirmesinde önemli” dedi.
Denizli’de gazetecilik yapmanın zor olduğuna değinen Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, “Her türlü baskıya rağmen görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Baskı dediğimiz zaman bu hem ekonomik hem de siyasi baskılar. Zamanında 4. güç olarak değerlendirilen basın artık güç olmaktan çıkmış durumdadır. Bunun en büyük sebebi de hükümet, cemaat ve partilerdir diyebiliriz. Herkes kendi gazetesini, televizyonunu kurup kendi propagandasını kendi kurumunda istediği gibi yapıyor. Kısacası gazetecilerin elinde olmayan basın kuruluşları, sermaye odakları tarafından yönetiliyor ve istenilen şekilde yayınlar yapılıyor” dedi.
Denizli’de basın konusunda davaların çok az olduğunu bunun en büyük sebebinin de davalık haberler yapılmaması olduğunu belirten Varol, “Bu seminerde biz gazeteciler olarak haklarımızın neler olduğunu öğrenmek istiyoruz. Ulusal kanallarda haber yapmak kolay. Çünkü haberin muhatabının sizi bulması zor. Ama yerelde bu durum böyle değil. Haberi yaptığınız kişi kurumlarımıza çıkıp gelebiliyor. Bunun için istediğimiz her haberi yazamıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından eğitim seminerine geçildi. Seminerde söz alan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Bölümü öğretim görevlisi Dr. Gülşah Kurt, İç Güvenlik ve PVSK değişlikleri, İstanbul Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Avukatı Can Atalay, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkı, Avukat Fikret İlkiz de Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı ve Yerel Basın Özgürlüğü konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. Seminerin sonunda Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.