Denizli CHP Merkezefendi Ilçe Yönetimi’nde bulunan avukatlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi sırasında bir meslektaşlarının ayakkabı kutusu göstermesi nedeniyle bürosunun korumalar tarafından basılmasını protesto etti.

CHP Merkezefendi Ilçe Yönetimi’nde görev yapan Ozan Orpak, Sevil Demirdöver ve Uğur Coşkun, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan’ın zorla ve bir takım vaatlerle topladığı kalabalıkla, söz de gövde gösterisi yaptığını söyleyen Ozan Orpak, “Denizli halkını susturmak, tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşlara akıl almaz zorbalıklar yapılmıştır. Kentte en küçük muhalif davranışın üstüne şiddetle gidilmiş, toplantı alanıyla hiç ilgisi olmayan Istiklal Caddesi'nde dahi kendisine muhalif gençlere tomalarla su sıkılmış, toplantı alanıyla ilgili olmayan sokak ve caddeler de halka kapatılmıştır.” dedi.

Denizli Barosu'na mensup bir meslektaşlarının iş yerinin penceresinden ayakkabı kutusu gösterdiği için keskin nişancılar tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Orpak, “Zorla işyerine girip gözaltı işlemi yapılmaya çalışılmıştır. Bütün bunlar yapılırken hukuka uyulmadığı gibi, açık yasal hükümler de yok sayılmıştır. Avukatlık Yasası'nın amir hükmüne göre, bir avukatın bürosuna mahkeme kararı olmaksızın ve baroya haber vermeksizin girmenin yasak olduğu açık bir yasa emridir. Baskıya ve hukuksuzluğa maruz kalan meslektaşımıza ve tüm halkımıza yapılan bu hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.