Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi. Başbakan Erdoğan, partilerin kapatılması oylamasında AK Parti’den 3 kişinin kendilerine ihanet ettiğini belirterek, yeni yapılacak anayasa konusunda da muhalefetin isteksiz davrandığını söyledi. Pazartesi günü açıklayacağı Demokratikleşme Paketi’ne de değinen Erdoğan, bu paketin 76 milyonu kucaklayacağını söyledi.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışlar için geldiği Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’ndeki fahri doktora unvanı törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda akademisyen katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Bağcı, senatonun aldığı karar gereği Başbakan Erdoğan’a fahri doktora unvanı verdiklerini söyledi. Konuşmasının ardından Rektör Bağcı, Başbakan Erdoğan’a cübbesini giydirerek, bir Yatağan kılıcı hediye etti.
 Başbakan Erdoğan, kendisine verilen fahri doktoradan dolayı PAÜ Senatosu’na teşekkür etti. Türkiye’de üniversitesi olmayan il kalmadığına dikkat çeken Erdoğan, “11 yıl önce 53 devlet, 23 vakıf olmak üzere 76 üniversite vardı. Artık Türkiye’de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Şu anda 82 vilayetimizin hepsinde üniversite var. Yurtdışına ciddi sayıda öğrenci gönderiyoruz. Toplamda 3 bin 97 öğrenciyi yurtdışına gönderdik. Üniversite harçları tepki alıyordu. Biz bu sese kulak verdik. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda katkı paylarını kaldırdık. Açıköğretim öğrencilerinden de harç almıyoruz. Şartlar olgunlaştıkça eğitimde adımlar atmaya devam edeceğiz. 2002 yılında 193 yurtta 188 bin öğrenciye hizmet verilirken, şu anda 365 yurtta 303 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Bursları da yüzde 550 oranında arttırdık. Bazı öğrenciler kredi yerine burs istiyor. Biz 1 milyondan fazla öğrenciye burs ve kredi olanağı sağlıyoruz” dedi.
 Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Erdoğan, “Ekonomik olarak Türkiye, dünyanın 17, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisidir. İstanbul’daki 3’üncü havaalanının ihalesinin ne kadar renkli olduğunu gördünüz. 23 milyon euro karşılığında 25 yıllık kiralık olarak verdik. Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havaalanı olacak. 3. köprüyü yapıyoruz inşallah. 2015 yılında bitecek’’ diye konuştu.
 Savunma sanayi alanında da çok olumlu adımlar attıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
“Savunma sanayimizde MİLGEM projesi kapsamında ikinci gemiyi de denize uğurladık. Büyükada gemisi gayet modern. Bunlar yapılamaz derlerdi. Biz ilk adımı attık. MİLGEM’le çok farklı biz sürece giriyoruz. Kendi helikopterimizi yapmaya başladık. Atak helikopterini Ankara’da üretiyoruz. Atak’ı görenler sıraya girip almak istiyorlar. Tank, silah adımlarını attık ve devam ediyoruz.’’

 “DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ 76 MİLYONU KUCAKLAYACAK”
1980’li yıllarda Türkiye’de elektrik olmayan köyler olduğunu ve o günden bu güne ülkenin çok değiştiğini ifade eden Erdoğan, “80’lerde her evde televizyon yoktu. Tek kanal vardı. O yıllarda sabit telefon bile yoktu. Ne vardı? Bugünkü anayasa vardı. Dünya kendini güncellerken Türkiye anayasasını bile güncelleyemedi. Sosyal hadiseler değişiyor. Bu geometrik bir olay değil ki. Güncellememiz lazım. Bazı yerleri güncellendi. Anayasanın herkesi kuşatmayan ruhu yasamıza, hukukumuza da sirayet etti. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların altında 27 Mayıs’ta atılan çarpık temel ve anlayış yatıyor. Türkiye hızla gelişiyor. Sistem bu hıza ayak uydurmuyor. Hükümet olarak 11 yılda ayak bağı olan bu karanlık noktaları nasıl yok ederiz diye düşündük’’ dedi.
 Partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, “Çarpık şeyler oluyor. Partiler kapatılamaz. Doğru. Şiddetle karşıyım. Partilerin kapatılmasına yönelik Meclis’teki oylamada muhalefet yoktu. Bizden de 3 kişi ihanet etti. Eğer 330’u yakalasaydık parti gömülme tarihe gömülecekti. Tüzel kişiliklerin cezalandırılması doğru değil. Gerçek kişi ceza almalı. Tank cezalandırıldı diye fıkralar anlatılırdı. Parti, dernek kapatılması yanlış, bunlar tarih olmalıdır. Çok engelle karşılaştık. Geri adım atmadan ilerliyoruz. Bu bir süreçti. Nihai noktaya gelmedik. Hiçbir zaman nihai nokta olmayacak. Dünya değiştikçe yenileneceğiz’’ şeklinde konuştu.
 Mevcut anayasayı değiştirmek için kendilerinin hazır olduklarını kaydeden Erdoğan, “Bizim 326 sandalyemiz var. Bizim derdimiz üzümü yemek. Hala engel oluyorlar. Son olarak 61 madde vardı. 59 maddede anlaşıldı. 59’u çıkaralım diyoruz, buna da yanaşmıyorlar. Bir şey yapmak istemeyince ipe un sermek kolay oluyor. Mutabakatın sağlanması önemli. Gittikçe güç kaybediyor. Umutsuz değiliz’’ diye konuştu.
 Pazartesi günü açıklayacağı Demokratikleşme Paketi’nin tüm Türkiye’yi kucaklayacağını kaydeden Erdoğan, “Pazartesi günü yeni bir paketi açıklayacağız. Toplumsal barış ve huzuru sağlayacak adımları atacağız. Tüm reformlarda olduğu gibi bu paketten ekonomi karlı çıkacak. Demokrasi daha da fazla güç kazanacak. Toplumsal barış kuvvetlenecek. Belli kesimlerin değil, 76 milyonun memnun olacağı gibi bir paket olacak. Yeni imkan ve fırsatlara zemin hazırlayacak. Yeni nesil bir Türkiye’yi ortaya koyacaktır. Değişimden korkmayalım. Türkiye’de reformcu bir hükümet vardır. Türkiye değiştikçe büyüyecek, demokratikleştikçe kalkınacaktır. 76 milyonla bunu yapacağız’’ dedi.
 Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Denizli’nin Çamlık Mahallesi’nde bulunan işadamı Orhan Abalıoğlu’na ait eve giderek akşam yemeği yedi.