Pamukkale Hierapolis’te bu yıl inanç turizmine kazandırılan ve Hz. İsa’nın 12 Havarisinden biri olan St. Philippus'un mezarı başında dini içerikli etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.

     Ziyarete, İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos’un yanı sıra İstanbul Adalar Metropoliti Yakovos da katıldı.

     Vali Abdülkadir Demir, ziyaretlerinden dolayı misafirlere teşekkür ederek, Denizli’nin antik çağdan bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Pamukkale’nin dünya miras listesinde olduğunu hatırlatan Vali Demir, bölgedeki termal kaynakların önemine dikkat çekerek, antik çağdan buyana şifa dağıtan bölgenin pek çok önemli konuklarının olduğunu dolayısıyla ilimizin inanç turizmi için de önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

      İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos da, 2000 yılından bu yana Türkiye’de inanç turizmine ayrı bir önem verildiğini, bu çerçevede kendilerinin de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izinle bugün düzenlenen dini içerikli etkinlikte, dünya barışı ve Van depremzedeleri başta olmak üzere dualarını yaptıklarını sözlerine ekleyen İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, en iyi hatıralarla Denizli’den ayrılacaklarını ifade etti.

     Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos’a ziyaretlerinin anısına Çeşm-i Bülbül hediye etti.