İSTANBUL (CİHAN)- Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu, internete düşen ve Binbaşı Nedim Ersan’a ait olduğu belirtilen ses kaydıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Söz konusu ses kaydında Ersan olduğu iddia edilen kişi Baransu için, “Harp okulunun meydanında ipe asmazsam şerefsizim.” ifadelerini kullanmıştı.    
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Mehmet Baransu, Binbaşı Nedim Ersan’ın, “Tehdit, hakaret ve görevi kötüye kullanma” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Nedim Ersan’ın kendisi hakkında bir çok açıklamada bulunduğunu ve bu açıklamaların ses kaydı alınarak basın ve yayın yolu ile yayıldığını hatırlatan Baransu, “Tarafımdan yapılan haberlerden rahatsız olan söz konusu ses kaydında adı geçen kişi ve kişiler ile soruşturma neticesinde tespit edilecek şüpheliler hakkında şikayette bulunma zarureti hasıl olmuştur.” dedi.
    Ersan’ın kendisine hakaret içeren sözler sarf ettiğini belirtilen Baransu, tehdit içerikli ifadelerin de bulunduğunu kaydetti. Ersan’ın söz konusu ifadeleri görevi sırasında söylemesi nedeniyle bunun görevi ihmal suçu kapsamına da girdiğini ifade eden Baransu, “Söz konusu ifadelerin kendisi ile birlikte birden fazla askerin yargılanması sebebiyle kullanıldığı, bu ifadenin tek başına kendi istek ve arzusunun olmadığı, başka kişi ve mensubu olduğu kurum tarafından da bu ifadelerin kullanılmasına imkan ve ortam sağladığı, hemfikir olduklarını, bu sebeple sorgulamanın genişletilerek elde edilecek delil, bilgi ve belgeler ile tüm sanıkların yargılanması gerektiğini düşünmekteyim.” ifadelerini kullandı.
    Ersan’ın halen görevde olduğunu ve söz konusu ses kaydı nedeniyle ne Genelkurmay Başkanlığı ne de İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir soruşturma işlemi başlatmadığını belirten Baransu, üst yetkililerin özen, denetleme ve cezalandırma yetkilerini kullanma ihtiyacını duymadıklarını kaydetti.
    Baransu, şüpheli Nedim Ersan ve soruşturma kapsamında tespit edilecek diğer kişi ve kişiler ile birlikte görevi ihmal sebebiyle Ensan’ın mensubu olduğu kurum ve kuruluşlarda görevli üstleri hakkında da kamu davası açılmasını talep etti. CİHAN