Olay, Tire'nin İhsaniye Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. Banyo yaptığı sırada fenalaşıp düşen İsmail Yılmaz (20) isimli gencin cesedini, arkadaşı ile birlikte eve gelen kardeşi Halil Yılmaz buldu. Talihsiz gencin ölümüne neyin sebep olduğunun otopsi sonrasında anlaşılacağı belirtildi.
Yaklaşık 10 yıl önce Muğla’nın Milas ilçesinden Tire’ye taşınan iki çocuk sahibi Yılmaz ailesinin büyük oğlu İsmail Yılmaz, dün öğle saatlerinde evde yalnızken banyo yaptığı sırada fenalaşıp düşerek hayatını kaybetti. Tahminlere göre, saat 13:00 –13:30 sıralarında fenalaştığı sanılan genci, yaklaşık saat 14:45 sıralarında arkadaşı ile birlikte eve gelen lise öğrencisi olan kardeşi Halil Yılmaz (17) buldu. Abisini banyoda hareketsiz yatarken bulan ve şoka giren Halil, arkadaşının yardımıyla toparlanarak, durumu acil sağlık ekiplerine ve emniyete bildirdi.

ANNE VE BABA ŞEHİR DIŞINDAYDI

İhbarı aldıktan sonra olay yerine gelen acil sağlık ekibi personeli, kalbi duran talihsiz gence uzun süre kalp masajı yapmalarına rağmen hayata döndüremedi. Orman işçisi olarak geçimini sağlayan baba İsmet Nur Yılmaz(46) ve anne Sevtap Yılmaz’ın (38)çalışmak için sık sık kent dışına çıktıkları ve olayın olduğu gün Tire’de olmadıkları komşuları tarafından belirtildi. Lisede okuyan kardeşi ile birlikte, 4 yıldan bu yana kiracı olarak İhsaniye Mahallesi Saruhan Sokaktaki bir evde ikamet ettikleri ve talihsiz gencin günlerini üniversite sınavına hazırlanarak geçirdiği bina sakinleri tarafından dile getirildi.

PIRLANTA GİBİ GENÇTİ

Geceyi bir arkadaşının evinde geçiren ve sabah erkenden arkadaşını üniversite okuduğu kente yolcu ettikten sonra evine geri döndüğü öğrenilen İsmail Yılmaz’ın çok iyi bir genç olduğu herkes tarafından çok sevildiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Veli Kapuloğlu, “Çok temiz ve iyi kalpli bir gençti. Pırlanta gibi bir gençti. Kimseyi rahatsız etmişliği yoktu. Yazık oldu. Allah ailesine sabır versin” dedi.

ÖLÜM SEBEBİ OTOPSİ SONUNDA BELLİ OLACAK

İhbarı aldıktan sonra gelen olay yeri inceleme polisleri, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda gerekli inceleme çalışmalarını yaptı. Tire Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İsmail Yılmaz’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumuna otopsi için gönderildi.