Bank Asya, Denizli'de üçüncüsünü ilde sanayi sitelerinin yakınına açarak yurt çapındaki hizmet ağına bir yenisini daha ekledi. Ana enstrümanı finansman desteği sağlamak olan katılım bankalarının her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Bank Asya Denizli Sanayi Şube Müdürü Hakan Petek, katılım bankacılığının üretici ve girişimci için en güvenli ve en iyi büyüme reçetesi olduğunu belirtti.

Denizli ekonomisinin sanayi ve ticarete dayalı ağırlıklı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Petek, "Denizli bir sanayi, ihracat ve ticaret merkezi, aynı zamanda kırk bini aşan öğrenci sayısıyla bir üniversite şehridir. Türkiye'de Anadolu Kaplanları olarak bilinen ihracatçı şehirlerin başında gelir. Her yıl milyarlarca dolarlık ihracatıyla Türkiye'nin lokomotif sanayi şehirlerinden biridir. Denizli Türkiye' de tekstilin başkenti olarak anılıyor olsa da son yıllarda mermer ve doğal taş sektörünün gelişmesi ile tüm dünya ülkelerine traverten ve türevi olan mermer ve doğal taş ihracatı gerçekleştirmektedir. Bu özellikleri ile tüm bölgeye hem de ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlamaktadır." dedi.

İlbade Mahallesi İzmir Bulvarı'nda No: 169 Denizli Merkez'de hizmet vermeye başlayan Sanayi Şubesi'nin Müdürü Petek, Denizli halkına hizmet veriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. Petek, "Sanayi Şubesi'nde müşterilerinin her türlü ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Bölgede istihdama ve gelişime açık firmalara destek vereceğiz. Amacımız ticari bankacılık, kobi bankacılığı ve bireysel bankacılık alanlarında öncü projelere imza atarak Denizli ekonomisine katkıda bulunmak." diye konuştu.