Denizli’de her geçen gün sayısı artan mahalle aralarındaki alışveriş merkezleri, bakkalları isyan ettirdi. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Bakkal esnaflarından Elvan Ünal, Emek Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin kapısına ‘Ne doymaz holdinglermişsiniz!’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

Her geçen gün sayısı artan alışveriş merkezleri sokak aralarında bulunan küçük esnafları bitirme noktasına getirdi.

BAKKAL ESNAFINI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ
Denizli’de mahalle aralarına kadar inen ve sayıları 350’ye yaklaşan büyük şirketlerin alışveriş merkezleri, mahallelerin can damarı olan bakkal esnafını bitirme noktasına getirdi. Büyük kampanyalar ile vatandaşların ilgisini çekmeye çalışan ve büyük yatırımlar ile hizmet veren alışveriş merkezleri, sonunda bakkal esnafını isyan ettirdi.

HER GÜN BİR YENİSİ AÇILIYOR
Denizli’de artık her noktada açılan alışveriş merkezine ilk tepki ise Denizlili bakkal esnafın Elvan Ünal’dan geldi. Mahallede açılan alışveriş merkezlerine tepki gösteren Elvan, bu tepkisini bir alışveriş merkezinin önüne bıraktığı siyah çelenk ile gösterdi. Denizli’de tüm bakkalların bu kampanyaya destek vermesini isteyen ve bu nedenle Emek Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezinin kapısının önüne ‘‘Ne doymaz holdinglermişsiniz!’ yazılı siyah çelenk bırakan Ünal, “Mahallere aralarına kadar inen bu alışveriş merkezleri esnafları bitirme noktasına getirdi. Her gün bir yenisi açılıyor ve bir mahallenin esnafını bitiriyor. Artık hükümetin veya yerel yönetimlerin bir önlem alması gerekiyor” dedi.

BAKKAL ESNAFINA SAHİP ÇIKILSIN
Kendisinin bu siyah çelenkli tepkisine tüm esnafların destek vermesini isteyen ve mahallelerde bulunan alışveriş merkezlerine esnafların siyah çelenk bırakmasını isteyen Ünal, “Vatandaşlarımızdan da bu eylemimize destek vermesini istiyoruz. Bizler bu ülkenin önemli ekonomi taşlarıyız. Esnafa sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILAR
Diğer yandan Denizli’de bakkallar mahalle aralarındaki alışveriş merkezlerinin denetlenmesi ve yaşanan soruna çözüm bulunması için imza kampanyası başlattı.

Kaynak: Ümit Bilgiç