Denizli Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemin 82. maddesinde yer alan "Denizli Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde ikamet eden yatalak, yaşlı, engelli veya kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişilere, yaşadıkları ortamda verilecek olan ’Evde Bakım Hizmeti Alımı’ çalışmaları kapsamında Evde Bakım Hizmetine yönelik Denizli Büyükşehir Belediyesi - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü - Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılacak protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü." Oybirliği ile kabul edilen karar kapsamında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların, kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin bakım, onarım, temizlik ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engelli, yaşlı, yatalak ve dezavantajlı vatandaşların evde bakım hizmeti almaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de içinde yer aldığı ortak bir projenin altına imza atacaklarını söyledi. Başkan Zolan, "Bakıma muhtaç olan ve kapısını çalacak birisini bekleyen vatandaşlarımıza yardım edeceğiz. Onların umut ışığı olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti başlatmayı arzu ediyoruz. Hastalık sonrası belirli bir süre ya da tamamen yatalak kalan hastalarımız var. Bu vatandaşlarımızın insanca yaşayabilmesi ve asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bulundukları mekanları da insana yakışır hale getirebilmek adına böyle bir proje başlatmayı kararlaştırdık" dedi.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu da projemize olağanüstü katkı sunmaktadır. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün de işbirliği ile evde bakım hizmetlerini tüm detaylarıyla vermeye başlayacağız. Bu benim için insana hizmet etme anlamında en anlamlı proje. Onların imkanı ve hareket kabiliyeti yok, biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti kendilerine sunacağız. Bu vatandaşlarımızın kendi dünyalarında mutlu olmalarını sağlayacağız. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız dünyaya geldiklerine pişman olmasın. Büyükşehir Belediyesi olarak projenin içerisinde yer alan paydaşlarımızın da katkılarıyla sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu hizmetleri vereceğiz."