MUŞ (CİHAN)- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, beyaz eşya dükkanında pazarlık yapan yaşlı kadına çamaşır makinesi hediye etti.
    Muş Alparslan Üniversite’si tarafından düzenlenen temel atma törenlerine katılmak üzere Muş’ta bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak sabah saatlerinde esnafı ziyaret eden Bakan Yazıcı, daha sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’den brifing aldı. Başkan Necmettin Dede’yi dinleyen Bakan Yazıcı, eksiklerin giderilmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi.
    Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu Büyük Kent Pasajı’na giren Bakan Yazıcı, bir beyaz eşya dükkanında yaşlı bir kadın ve işyeri sahibinin pazarlığına tanıklık etti. Bir süre pazarlığı takip eden Bakan Yazıcı, Şekernaz Kapçan isimli kadını ve işyeri sahibini çağırıp pazarlığa katıldı. Şekernaz Kapçan’ın parasının olmadığını öğrenen Bakan Yazıcı, yaşlı kadına çamaşır makinesi hediye etti. Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinin Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Şekernaz Kapçan, eşinin felçli olduğunu ve maddi durumlarının da iyi olmadığını belirterek; “Benim çamaşır yıkayacak gücüm kalmamıştı. Çamaşır makinesi almak için il merkezine geldim. Pazarlık yaparken Sayın Bakanımız bizi görmüş ve çamaşır makinesini bana hediye etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah bakanımızdan razı olsun.” dedi.
    AK Parti İl Başkanlığı’nda da partililere hitap eden Hayati Yazıcı, AK Parti olarak millete ait olan imkanları doğru ve verimli kullandıklarını kaydetti. İcraatları yaparken, kanunları çıkarırken insanların menfaatlerini göz önüne aldıklarını dile getiren Yazıcı şöyle konuştu:
    “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı ile çalışmaya devam ediyoruz. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadelede Türkiye’de muazzam bir değişim olduğu ilerleyen yıllarda daha iye görülecektir. Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde faili meçhulleri ve karanlık işleri sorguluyor. Milletin iradesine karşı tuzak kuranlar sorgulanıyor. Bunlar deşifre oldu, demokrasilerde en büyük güç millete ait olan güçtür. Millet egemenlik hakkında temsilciden yana kullanıyor. Milletin temsilci ise parlamentodaki milletvekilleridir. Hiç kimse ve hiçbir grup milletin temsilcilerine yönelik bir kurnazlık içerisinde olamaz. Türkiye artık bu olup bitenleri geride bıraktı.
Bizim kültürel ve sosyal zenginliklerimiz hiçbir zaman ayrımcılık vasıtası olmamalıdır.”
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti ziyaretinin ardından Sunay Mahallesi’nde bir işyerinin açılışına katıldı. Açılışın ardından havaalanına geçen Bakan Yazıcı, THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a hareket etti. CİHAN