Denizli’de bugün Colossae Otel’de gerçekleşen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin birlikte düzenlediği ‘Girişimci Kadınlar Zirvesi’ ne Türkiye’nin 81 ilinden  300 girişimci temsilci kadın katıldı. Saat 10.30’da başlayan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen çok sayıda girişimci kadın katıldı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun rahatsızlığından dolayı toplantıya katılamadığı belirtildi.

Girişimci Kadınlar Zirvesi’nin açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, “Toplum olarak, girişimci kadın sayısını arttırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Biz bu kurulu kurup çalışmaya başladığımızda Türkiye’de kadın girişimci oranı yüzde 6,2 idi. Şu an bu oran yüzde 8,2’ye çıktı. Şimdi kadın girişimci kurumlarımız kurumsallaşmalarını tamamladılar. Müthiş bir birikim sahibi oldular. İnşallah bundan sonra bu artış daha hızlanarak devam edecek’’dedi.
Toplantıda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu kürsüye geldi. Bakan Ramazanoğlu konuşmasına kendi hikayesini anlatarak başladı.

BAKAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ailesinin kendisini zor şartlarda büyüttüğünü belirtti. Ramazanoğlu, "Evde baba idealist bir babadır. Her zaman ülkemize milletimize faydalı olmamız için bir şeyler söyledi. Anneanne ve dede ise Balkan Savaşları’nı Kurtuluş Savaşı’nı anlattı bizlere. Biz de bu şartlarda büyüdük. Ancak anne ve babamız bize sürekli bir öğüt verdi. Okumanız lazım kızım dediler bize. İyi tahsil etmeniz ve ülkeye faydalı olmanız gerekir. Ailenin ilk kızı olan ben ülkenin en iyi tıp fakültesini kazandım. Evde rol model oldum. Ardımdan gelen kardeşim de benim yolumdan gitti ve Denizli’nin ilk kadın bakanı oldu. Siyasete ön açıcı olan abla olsa da siyasette ilklere imza atan kardeşim Selma Aliye Kavaf oldu. Ardından da ben önce milletvekili daha sonra da bakan oldum. Annem, anneciğim’’ dedi. Bu cümlelerden sonra gözyaşlarına boğulan Bakan Ramazanoğlu bir süre konuşamadı. Elleriyle gözyaşlarını silen Bakan’ı kadınlar da alkışlamaya başladı. Daha sonra kendisini toparlamaya çalışan Bakan Ramazanoğlu, "Annem ve babam beni zor şartlarda buralara taşıdı. Ben anacığımın ellerinden öperim. Babamı da rahmetle anıyorum" dedikten sonra kürsüden indi. Sema Ramazanoğlu’nu protokol üyeleri teselli ettiği görüldü.