Denizli AK Parti Milletvekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu’nun açılışına katıldı. Açılışa Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, daire müdürleri ve çok sayıda 112 acil servis istasyonu çalışanı katıldı.
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan istasyonun açılışı öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, sağlık alanında devrim yaptıklarını söyledi. Ramazanoğlu, ‘’AK Parti’nin iktidarda olduğu son 13 yılda Türkiye’de tüm dünyanın örnek aldığı bir sağlık devrimi yaptık. Bu sağlık devrimini nasıl yaptığımız, nereden nereye geldiğimizi tüm dünya merakla takip ediyor. Bu süreçte bakanlık yapmış değerli arkadaşlarımız dünyanın değişik yerlerinde seminerler ve dersler verip bu yapılanları anlatıyor. Bundan 15 yıl önce ülkemizde çok parçalı bir sağlık sistemi vardı. Memurların işçilerin ayrı hastanelere gittiği yıllardı’’dedi.
Bebek ölüm ve anne ölüm hızı noktasında iyi bir noktada olduklarını ifade eden Sema Ramazanoğlu şunları söyledi: ‘’Bu konularda Avrupa Birliği ülkeleriyle aynı seviyedeyiz. Hatta bazı ülkelerden daha da öndeyiz. Yeni doğan bebeklerimize yaptığımız ufak ama anlamı çok büyük hem tetkikler hem de katkılarla çocuk sağlığı anlamında çok önemli adımlar atıldı. Bizim devrim yaptığımız noktalardan bir tanesi de 112 acil hizmetleri. 112 acil hizmetleri yaptığı hizmetlerle ve kazandığı hızla, ulaşabilirliğiyle önemli bir noktaya geldi. Gerek helikopterler gerekse uçaklarımızla, kar paletlerimizle hizmet veriyoruz. Türkiye’nin iklim şartlarına uygun araçlarla ulaşılması gereken her noktaya ulaşıyoruz. İstanbul’da bile bir vakaya ulaşılma hızı 12 ila 15 dakika arasındadır. Bu dünya ortalamasının da üstündedir’’diye konuştu.
Konuşmaların ardından 112 acil servis istasyonu önünde Denizli Müftüsü Mehmet Aşık dua etti. Duanın ardından Bakan Ramazanoğlu ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Yapılan inceleme gezisinin ardından Bakan Ramazanoğlu sağlık çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.