MERSİN (CİHAN)- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Çeteler ile yaptığımız mücadele nedeniyle, bazı şer odakları AK Partiyi kapatmak dahil, komplo üstüne komplo kurdular, çok zorladılar. Amaç bize geri adım attırmak. Arkasında Allah olan, Gücünü yüce milletinden alan, onun hizmetkârı olanlar hiç geri adım atar mı?” Nasıl geri adım atarız ki, AK Parti icraatlarında geri adım atmak yok, durmak da yok, yola devam” dedi.
Bakan Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin'in Silifke ilçesindeki Anıt Meydanında halka hitap etti. Bakan Çağlayan, “2011 yılından itibaren Mersin'in hayatında görmediği yatırımlara ve istihdama kavuştu. Nasıl ki Mersin İdman Yurdu süper lige çıktı, şimdi sıra sosyal hayatın her alanında Mersinimizi süper lige çıkarmak." dedi.
Yeni yatırımların Mersin'in yenilenmesini ve değişmesini sağlayacağını belirten Çağlayan, “2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kente, 33 bin kişilik stat, 2 spor salonu, olimpik yüzme havuzları, atış poligonları yapılacak. Turizm anlamında da Tarsus-Kazanlı Projesiyle çok büyük bir yatırım geliyor. Öte yandan Türkiye’nin 2. büyük yolcu kapasiteli Çukurova havalimanı hizmete açılacak. Turizmde altyapı eksikleri giderilecek 5 yıldızlı oteller yapılacak. Silifke Taşucu arası otoban kapsamına alınacak ve çalışmalara bu yıl başlanacak. Projelerin hayata geçmesi ile Mersin ve İlçeleri ticaret ve turizmin merkezi olacak." diye konuştu.
Muhalefetin meydanlarda kaynak göstermeden bol vaatlerde bulunduğunu halka şikâyet eden Bakan Çağlayan,”Birisi çıkmış'Mazotu 1. 5 TL'ye vereceğim' diyor, buna halkım inanır mı, inanmaz. Aslı yok vaatlere karnımız tok. Daha önce de birileri mazotu 1 liraya vereceğini söylemişti, şimdi o nerede?. Eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı. AK Parti, muhalefetin 50 yılda yapamadığını 1 buçuk ayda yaptı. Onların bizim icraatlarımızı hayal bile edemezler. Kıskanma, AK Parti gibi çalış senin de olur. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.” dedi.
Ana muhalefet partisinin 2 yıl önce, kendilerini ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıttıkları için eleştirdiğini ve mahkemeye verdiğini ifade eden Çağlayan, "Ama şimdi aynı muhalefet bu ve buna benzer vaatlerle halkın karşısına çıkıyor. Muhalefete sorun, “Ey koca muhalefet, sandık başına gelince mi aklınıza geldi?” ifadesini kullandı.
Öğrencilere dağıtılacak bilgisayarı gösteren Çağlayan,”Önceden okullar açılırken, veliler defter, kitap derdine düşerdi. Şimdi öyle bir sorun var mı?. Bu geldiğimiz nokta bize yeter mi, kesinlikle yetmez. Çünkü bizim milletimiz, en iyisini hak ediyor. Çocuklarımız, kilolarca ağırlığında çantayla okula gidiyor ama şimdi bu da tarih olacak. Öyle püskevit falan değil, devlet artık çocuklarına bilgisayar dağıtacak. Bu cihazları başkasına gösterseniz, uzay cihazı sanırlar. Çalışmamız ihale aşamasında, toplu alımları gerçekleştirdikten sonra dağıtıma başlanacak." dedi. CİHAN