Aktif Eğitim Sen’in Denizli Şubesi açlışı 15 Mayıs Mahallesi, 762 sokakta yapıldı. Açılışa Aktif Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca, Genel Başkan Osman Bahçe ve çok sayıda eğitimci katıldı.  
Açılışta konuşan Bahçe, muhalif basın kuruluşlarına yapılan operasyonların demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ifade etti. Bahçe, “Bugün ülkemiz demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek müessif bir hadiseyi de yaşamış durumda. Ben bu vesileyle özgür basınımızın bağımsız bireylerine insanlara doğru haberi ulaştırma kamu görevini ifa ederken baskılara, tehditlere, zaman zaman hukuksuz eylemlere saldırılara maruz kalan basınımızın değerli bütün mensuplarına geçmiş olsun diyorum. Onlara şunu ifade etmek isterim. Aktif Eğitim Sen olarak aziz milletimizin bir mensubu olarak özgürlük türküsü söyleyen hiçbir kişi ve kurumun yalnız olmadığını bütün mevcudiyetimizle insan hakkı ihlallerinin ve özgür basının susturulmasına yönelik müessif adımların karşısında insan haklarını temin edecek demokrasi mücadelesinin içinde olduğumuzu ifade ediyorum.” dedi. Hakkın haklının sesi olmak üzere kurulmuş olan Aktif Eğitim Sen’in hakkın ve haklının dili olan basını çözüm ortağı olarak gördüğünü belirlen Bahçe, “Yaşadıkları bu çirkin hadiselerde yalnız bırakmama kararlılığı içindedir. Biz milletiz milletin sesini kısabilecek, milletin sesini kesebilecek bir irade bu ülkede bu devlet içerisinde yoktur. Buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir.” diye konuştu. 
ÇAĞRI YAPTI
Devlet yetkililerine çağrıda bulunduklarını belirten Bahçe, “Ey devlet yetkilileri, ey siyasetçiler, ey bürokratlar ey karar vericiler geliniz milletin enerjisini sahte gündemlerle meşgul etmekten vaz geçiniz. Geliniz hep birlikte, milletin gerçek dertlerine çare olmanın milletin gerçek sorunlarına çözüm bulmanın o aziz milleti dünya muvazenesinde denge unsuru olacak milletler ve devletler içerisine dahil etmenin mücadelesini hep birlikte devlet millet olarak, sivil ve resmi kurumlar olarak omuz omuza vererek gerçekleştirelim. Ne yaparsanız yapın haklının ve haklının sesi kesilmeyecektir, kesilemeyecektir.   Bu dünya Habil ile Kabil’den bu tarafa doğru ile yanlışın hak ile haksızlığın zulum ile zalim ile mazlumun mücadelelerine sahne olmuştur. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eski olduğu gibi, ebedlere kadar da devam edecektir.” şeklinde konuştu
MAZLUMUN YANINDAYIZ
Mazlum ile zalimin mücadelesinde hakkın yanında olan mazlumun yanında olacaklarını açıklayan Bahçe, “Milletin bazı bireylerinin saraylarda asgari ücreti aşacak bardaklarla keyif çatarken diğer bireylerinin bir bardak parasına bir ay boyunca çalışmasını emek vermesini içimize sindirmemizi kimse bizden beklemesin. Biz diyoruz ki millet olarak eğitim sektöründe çalışan bireyler olarak her türlü fedakarlığa varız. Eğer bu devletin eğer bu milletin eğer insanımızın fedakarlığa ihtiyacı varsa geliniz hep beraber reisi cumhurumuzdan başlamak üzere başbakanımız dahil olmak üzere bütün siyasetçilerimiz milletvekillerimiz bürokratlarımız dahil olmak üzere hep birlikte milletlimiz için devletimiz için asgari ücretle çalışalım. Hep beraber fed akalıklarda bulunalım. Ama sadece öğretmenler fedakârlıklarda bulunsun derseniz kusura bakmayın diyoruz.” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Aktif Eğitim Sen’in 21 şubesinin açılış kurdelesi Genel Başkan Bahçe ve sendike yöneticileri tarafından kesildi.