Denizli Belediyesi, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin birlikte organize edeceği Bahar Spor Şenlikleri 4-5-6 Mayıs’ta Adalet Parkı’nda gerçekleşecek.

Toplam 3 gün sürecek olan Bahar Spor Şenlikleri, engelli, kadın, genç, çocuk, yaşlı demeden tün Denizlililere hitap edecek. Geleneksek olarak her yıl yapılması beklenen ve bu yıl birincisi düzenlenecek olan spor şenliğinin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Osman Zolan, “Amatör ruhla spor yapmak isteyen tüm hemşerilerimizi spor şenliğine bekliyoruz. Halk arasında unutulmaya yüz tutmuş geleneksek oyunlarımızı hep birlikte oynayacağız. Amacımız rekabetten ziyade eğlenceli bir sosyal aktivite gerçekleştirmek. Denizli Belediyesi olarak, engellileri de rahat yaşam sürdüğü, spor yapabildiği bir kent yarattık” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ilkini düzenleyecekleri “Denizli Belediyesi Bahar Spor Şenliği” ile engelli, kadın, genç, çocuk, yaşlı olmak üzere 7’den 70’e herkesin bir araya geleceğini belirterek, Denizli’de bu baharın daha güzel olacağını söyledi. Şenlikte halk arasında yaygın olan spor dallarının yanında unutulmaya yüz tutmuş körebe, yakar top gibi geleneksel çocuk oyunlarının yeniden hatırlanacağını kaydeden Başkan Zolan, “Bilgisayar ve televizyonun esir aldığı çocuklarımızla geleneksel oyunlarımızı birlikte oynayacağız” dedi.

Başkan Zolan, Denizli’de bu baharın daha güzel olacağını belirterek, son yıllarda yaptıkları park, yeşil alan ve bunların içerisinde bulunan spor tesislerine dikkat çekti. Zolan, “Parklarımız birçok spor dalını yapmaya imkan veren konuma geldi. Her yaştan insanımıza hitap ediyor. Ama bunlar ferdi olarak yapılıyor. En son bayanlara yönelik açtığımız plates kursumuzu binin üzerinde hanımefendi tercih etti. Ayrıca çocuklarla ilgili de bir çok kursumuz devam ediyor” dedi. Yapılan bu etkinlikleri farklı bir bakış açısıyla gerçekleştirmek istedikleri kaydeden Zolan, “Ferdi yapılan bu sporları bir şenlik havasında yapabilir miyiz?’ diye düşündük. Çok güzel bir şenlik düşüncesi kafamızda oluştu” diye konuştu.

Unutulan oyunlar yaşatılacak

Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli kardeşlerimizin de spor yapabilir imkanlarını arttıracak fikirler için yoğunlaştık. Bu şenliğimiz 7’den 70’e kadar herkesi kucaklayacak şekilde bahar spor şöleni olsun istedik. Burada beni en çok heyecanlandıran geleneksel spor dallarımız ve çocuk oyunlarımız oldu. Artık bu oyunların birçoğu unutuldu. Kaybolmak üzere. Bizim çocukluğumuzda oynadığımız oyunları çocuklarımız bilmiyor, görmüyor. Bugün, teknolojinin getirmiş olduğu çekim gücüyle çocukları sokaktan ve parktan alarak bilgisayar ekranına hapseden bir konuma geldik. Çocuklarımızın sanal dünya ile mutlaka iletişimleri olacak ama esas olan gerçek dünya ve kendi yarattıkları oyunlarla gerçek arkadaşlarla bir araya gelmeleri. Beraber spor yapma alışkanlıkları kazandırabilmek için biz bu şölenimizi önemsiyoruz. Yapacağımız şenlik inşallah başarılı geçecektir.” Bu şenliği bir yaşam biçimi haline getirmek istediklerini vurgulayan Zolan, “Orada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları öğrenen çocuklarımız kendi mahallesindeki parklarda, spor alanlarında o oyunları da oynayacak. Denizlimiz yeni bir şölen kazanacak. Geleneksel değimiz futbol, sokak basketbolu, halat çekme, atletizm, engelliler için oturarak voleybol gibi müsabakaların yanın da geleneksel oyunlardan mendil kapma, körebe, yakar top gibi oyunlar oynanacak” dedi.

Üç gün sürecek

Denizli Belediyesi, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin organize edeceği Denizli Belediyesi Bahar Spor Şenliği 4-5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şenlikte futbol, sokak basketbolu, oturarak voleybol, goalball, halat çekme, atletizm, halk koşusu ve yürüyüşü, bisiklet turu müsabakalarının yanında geleneksel olan mendil kapma, yakar top ve körebe gibi oyunlar oynanacak. Adalet Parkı'nda gerçekleştirilecek şenlik Adnan Koparan konseri ile son bulacak.