Denizli’nin Çivril ilçesinde Mart ayında hayatını kaybeden 86 yaşındaki Ali Ceylan’ın okul yaptırma hayalini iki oğlu gerçekleştirdi.
Denizli Valiliği binasında düzenlenen protokol törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve hayırsever işadamları Göksenin Ceylan ile kardeşi Faruk Ceylan katıldı.
Mart ayında kaybettikleri babalarının eğitim göremediğini ve bu eksikliğinden dolayı sürekli eğitim yatırımı yapmak istediğini belirten Faruk Ceylan, "Babamız okuyamadı. Eğitim gören insanlara da büyük saygı gösteriyordu. Hayali hep bir okul yaptırarak gençlerin iyi eğitim almasıydı. Biz babamızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz. Çivril’e bağlı Menteş Köyü’ne 4 derslikli bir ilkokul yaptıracağız. Milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.
Denizli Vali Abdülkadir Demir ise, Çivrilli hayırseverlere eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Denizli’de hayırseverlerimizin destekleriyle eğitim alanındaki yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Çivril ilçesinde Menteş Köyü Ali Ceylan İlkokulu’nun yapımı için Ceylan Ailesi 200 bin TL katkıda bulundu. 250 bin TL’ye mal olacak okul 4 derslikli olarak yapılacak ve 2014 yılında tamamlanacak. Şu anda 9 ay içerisinde 10. okul protokolümüzü imzalamış olduk. Okullarda isimlerini yaşatan ailelerimiz oluyor. Okullara isim verilmesi bu yüzden çok önemli. Önümüzdeki günlerde yine bir okul protoklü yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Çivril ilçesine bağlı Menteş Köyü’ne yapılacak olan Ali Ceylan İlkokulu’nun protokolü imzalandı.